Zeppelin Princess of the Sky – mellette a drága ékszerek is sápadoznak az irigységtől

Michal Pindura 0 2017.04.12

Zeppelin Princess of the Sky - mellette a drága ékszerek is sápadoznak az irigységtől

Divat… mi is az? És egyáltalán milyen is? Bárhogyan is nevezzük a divatot – lenyűgöző, inspiratív, ámulatba ejtő vagy varázslatos, a jelzők végtelen sorának első helyein így is csak kettő fog a reflektorfényben lubickolni: megragadhatatlan és mindenekelőtt változatos.

A divat tényleg mindenféle, csak nem állandó és tartós. A fashion szerzők áltál diktált trend-kavalkádból csak néhány terjed el, viszont azok olyan szinten meg tudnak minket bolondítani, hogy azonnal elcsábítanak. Melyikünkkel ne történt volna már meg? És csak amikor már körülöttünk mindenki egyformán „sérült“, és a trendiből a követésre nem méltó tömegesség válik, készségesen átváltunk valami újabbra, ami megfelelő ösztönzéssel rendelkezik.

Zeppelin Princess of the Sky női karóra

Minden, amit a fentiekben említettünk érvényes a női karórákra is. Mintha csak most lett volna, amikor itt volt számunkra a cirkónium és Swarovski kövekkel elhalmozott gyönyörű ragyogó modellek hulláma. És aztán el is vetettük azt, mert a letisztult, díszektől mentes darabok jelentek meg, esetleg a fashion márkák által masszívan propagált smart karórák, melyek azon kívül, hogy minden outfitre élénkítő és kifejező hatással vannak, olyan dolgokat is tudnak, amilyenekről tegnap még nem is álmodott volna. Viszont, mint minden hullám, ez is véget ér. És mi lesz azután?

Zeppelin Princess of the sky karóra tokja

Ne ijedjen meg, semmilyen katasztrófa nem fenyeget, a divatvilág vége beláthatatlan. De mit szólna, ha a gyorsan múló trendek világán kívül találná magát, de közben mégis biztonságban lépést tartana velük? Igen, így is lehet. Csak a megfelelő varázsigét kell kimondani J. Az elcsépelt és ebben az esetben hatástalan abraka-dabra helyett, próbálja kiejteni a Princess of the Sky-t. Ez ugyanis azon exkluzív (nem az árának köszönhetően) karóra neve, melyet saját fennállásának századik évfordulója alkalmából készített a német Zeppelin márka.

Princess of the Sky egyedi női kollekció dizájnjában úgy ötvöződnek a múlt század arany húszas évei a modern részletekkel, hogy egy pillanatig sem kelt mesterkélt, vagy ellenkezőleg, retro hatást. A jelenleg elérhető három verzió mindegyike egy olyan ékszer, melyet szüntelenül szeretne nézni. Egyrészt a nőiesen kiegyensúlyozott 36 mm átmérőjű acéltok egyszerűsége és fénye miatt, másrészt azért, ami az átmetszett, ásványi üveggel védett számlapon történik.

Zeppelin Princess of the Sky karóra számlapja

A tizenkét csiszolt Swarovski kristály elegáns ölelésében, melyek megkönnyítik az időben való orientációt, egy kivirágzott rétre talál változatos formájú virágokkal és repdeső pillangókkal. A gillos motívum olyan, mint egy luxus ruhán található finom, gyengéd csipke – változattól függően fekete vagy fehér. A kontrasztos, mézszínű alap, melynek köszönhetően kitűnhetnek a faragott, természet által inspirált ornamentumok, nem más, mint a csupasz Citizen Miyota 8N24 mechanikus szerkezet. Ezen szerkezetnek a járásához nincs szüksége semmilyen elemre. Elég, ha sétálni fog, mozgatni a kezét, vagy táncolni, és a karóra rendeltetésszerűen fog működni.

A karóra hátlapja

Azoknak, akik kapcsolatot ápolnak a technikával és a számokkal, hozzá tesszük, hogy a japán szkeletonizált kaliber billegője 3 Hz (21600 v/h) frekvencián rezeg és a rugóháza 40 órára elegendő járástartalékot képes eltárolni arra az esetre, ha az órát hosszabb ideig nem viselné csuklóján. Hogy még több számmal halmozzuk el, elmondjuk, hogy a tok, melybe a hárommutatós szerkezet került elhelyezésre, 50M szintig vízálló. Az óratípusra tekintettel ez az érték több mint elegendő.

A Princess of the Sky modell mindhárom változata puha bőrszíjjal van kiegészítve, mely kidolgozása ránézésre és érintése is selyemre emlékeztet. Az óra ennek is köszönheti gyönyörű könnyedségét. A 44 grammot hosszútávú viselésnél sem fogja érezni a karján.

Zeppelin Princess of the Sky kollekció

Ha a fashion modellekre érvényes, hogy minden szezonban vásárolhat egyet és úgy sincs garantálva, hogy annak dizájnja kielégíti a divatrendőrség legszigorúbb tekintetét is, a Zeppelin Princess of the Sky karórával a szezonalitás lesz az utolsó, amire figyelni fog. Ki is foglalkozna vele, amikor a karján egy ékkövet visel, mely mellett a drága ékszerek is sápadoznak az irigységtől.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás