Karácsonyi kézikönyv: TOP 5 sportos karóra aktív férfiak számára

Michal Pindura 0 2017.12.03

TOP 5 sportos karóra aktív férfiak számára

Nem fontos, hogy a legmodernebb monitoring technikával felvértezett fitnesz edző legyen ahhoz, hogy világosan jelezze egy rendes sportóra utáni vágyát. De feltette már magának a kérdést, mit is vár egy sportkarórától, és hogy annak, hogyan is kéne kinéznie? A következő sorokban igyekezni fogunk megválaszolni az összes hasonló kérdést.

Amíg ez megtörténik, jó előre tudatosítani, hogy úgy, mint a különböző sportágak, a maguk speciális igényeikkel, felelősségteljes felkészülést igényelnek és bizonyos adottságokat az embertől, aki foglalkozni akar vele, úgy az órákra is érvényes, hogy nem úgy lettek tervezve, hogy habozás nélkül minden sporttal megbirkózzanak, amely csak eszébe jut.

Miért is akarna valaki egy univerzális sportkarórát gyártani, ha arra semmi szükség? Az már nagyon-nagyon régen nem érvényes, hogy egy sportkaróra paramétereinek és funkcióinak át kéne fognia az összes sportot a sakktól egészen a siklóernyőzésig. Ezt felejtse el, a kor megváltozott. A kulcs az elégedettséghez és az óra sportolásnál való teljes értékű kihasználásához a szűk specializálódás. A vízi sportoknál az egyik, a maratonon egy másik és a hegyek megmászásánál pedig egy harmadik fog jó szolgálatot tenni. Ez természetes. Hisz ön sem búváruszonnyal indul neki a hegyfutásnak, ugye?

Amennyiben már sikerült meghatároznia az igényeit és tudja, hogy az ön által űzött sportnál ilyen vagy olyan funkcióra, illetve tulajdonságra van szüksége, tekintse meg a TOP 5 férfi sportkaróra válogatásunkat, amelyben egynéhány sportkört igyekeztünk kiragadni. Elég valószínű, hogy valamelyikben magára talál.

1. VÍZI SPORTOK – CASIO G-SHOCK GULFMASTER GWN 1000H-2A

VÍZI SPORTOK - CASIO G-SHOCK GULFMASTER GWN 1000H-2A

Ez, a vizet kedvelő karóra az összes ellenállósági értéket felkínálja önnek, amelynek köszönhetően a G-Shock karórák milliónyi aktív ember kedvencévé váltak. Ez azt jelenti, hogy nem olyan könnyű vízbe fojtani (igazából, szinte lehetetlen), kibírja az erős ütéseket és a -10 – +60 oC közötti hőmérsékletek sem okoznak neki gondot. A vízi sportokat gyakorlók számára a szívós poliuretán gyantából készült attraktív kék tokon kívül korrózióállóságot, elektronikus iránytűt és főleg a tengernél kihasználható árapály grafikonokat kínálja. A vízfelszín állapot alakulásának megfigyelése a holdfázisok megjelenítése funkció segítségével is lehetséges. A közelgő viharra való felkészülésnél a beépített barometrikus szenzor nyújt segítséget és a pontos időről pedig a rádiószinkronizálás gondoskodik. Az óra természetes felszereltségei közé tartozik a stopper, az időzítő, a világidő és a napi öt riasztó is.

2. KÖZÚTI VERSENYEK MINDENFÉLE FORMÁBAN – CITIZEN PROMASTER JW0125-00E

KÖZÚTI VERSENYEK MINDENFÉLE FORMÁBAN - CITIZEN PROMASTER JW0125-00E

A közúti versenyek az életét jelentik és minden ezredmásodperc érbevágó az ön számára? Akkor ez a napelemes karóra a Citizen-től telitalálat. Tökéletes az ipari kidolgozása (a Japánok nagyon pedánsak), dinamikusan, stílusosan és kicsit veszélyesen néz ki, de ami a legfőbb, az időt eddig nem látott pontossággal képes bejegyezni. Egy versenyző csuklójára teremtett, ami a feltűnő sárga varrással rendelkező, racing stílusban perforált bőrszíjnak is köszönhető. A versenyautó pilótafülkéjében ez ugyan nem annyira fontos, de önnek jól jöhet a 200M/20ATM szintig terjedő vízállósága és a zafír üveg, az előreprogramozott naptár és az öt éves garancia sem elhanyagolandó.

3. ADRENALIN- ÉS LÖVÉSZSPORTOK – LUMINOX NAVY SEALS CHRONO 3081

ADRENALIN- ÉS LÖVÉSZSPORTOK - LUMINOX NAVY SEALS CHRONO 3081

Amennyiben megfelel a Navy Seals tagjainak, biztos lehet abban, hogy önnek is meg fog. A Svájcban gyártott Sea Series kollekcióból származó Luminox karórák rendelkeznek minden szükségessel ahhoz, hogy láthatatlan maradjon és egyben mindig tökéletes áttekintése legyen az időről. A szénszálakkal megszilárdított matt polikarbonát tok biztonságosan megvédi a kronográf és dátumkijelző funkciókkal ellátott szerkezetet. Nem feltűnő „stealth” külsejét a profilírozott műanyag szíj is támogatja. Az éjszakai missziók erős fegyvere az LLT világítási rendszer, amely kihasználja a tríciumos ampullák állandó fényét és 15 évig garantálja a fényerősséget.

4. FUTÓ ÉS AZ ÁLLÓKÉPESSÉGET IGÉNYLŐ SPORTOK – POLAR FT7 SILVER

FUTÓ ÉS AZ ÁLLÓKÉPESSÉGET IGÉNYLŐ SPORTOK - POLAR FT7 SILVER

Váltogatja az edzési egységeket függetlenül az időjárástól, a hangulattól és a munkahelyi elfoglaltságtól? A kisujjában van a szívfrekvenciája, hogy mikor égeti legjobban a kalóriákat és egy alkalmat sem hagy ki, hogy lefussa a kilométeradagját? Bízza magát a Polar szakértőire. Az FT7 Silver modell a mellkas szíjnak köszönhetően ellenőrzi a pulzusát, leméri az egyes körök idejét és az áttekinthető monokromatikus kijelzőn megmutatja, mennyi terhelést igényel még, hogy a valamivel kiadósabb ebéd utolsó falatját is kiizzadja magából.

5. OUTDOOR SPORTOK ÉS TURISZTIKA – TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.47.051.01

OUTDOOR SPORTOK ÉS TURISZTIKA - TISSOT T-TOUCH EXPERT SOLAR T091.420.47.051.01

Ezen sportok köre viszonylag széles. Hasonlóan széles az érintéssel irányított Tissot karórák funkcionális palettája is. Nincs tudomásunk semmilyen más konkurenciamodellről sem, amely a zafír üveg egy könnyed megérintésével lehetővé tenné az üzemmódok közötti átváltást. A természettel és annak szépségeivel frigyben elő férfiak számára rendelkezésre áll a készségek hatásos kombinációja, élen az iránytűvel, a magasságmérővel és a barométerrel. Mivel a hegyekből messze van a legközelebbi órásbolt is, a svájci márka mérnökei mindent megtettek annak érdekében, hogy sose tudja meg, mit jelent a lemerült elem. A napelem megelégszik a csekély irodai megvilágítással is, de a közvetlen napsütés magasan az Alpesi hegycsúcsokon sokkal rövidebb idő alatt fog az óra hibátlan működéséhez szükséges energiát előállítani. Ami nagyszerű, az az, hogy egy ilyen óra viseléséhez nem kell egy serpa teljesítményével rendelkeznie. Az óra a titán toknak köszönhetően nagyon könnyű és egyben eléggé ellenálló is.

Észrevette? Nem létezik univerzális sportkaróra. Ne vesztegesse az idejét az egyszarvú keresgélésével, válassza ki azt a modellt, amely a legjobban illik az ön által űzött sporthoz.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás