Tissot Chrono XL – ha a méreten múlna, akkor messzire jutna

Michal Pindura 0 2017.08.06


Tissot Chrono XL - ha a méreten múlna, akkor messzire jutna

A sebességből kiindulva, amellyel fogynak boltunk raktárkészletéről a speciális edíciók, amelyeket a Tissot a különböző sportesemények alkalmával ad ki, az értékesítés analízise nélkül is egyértelműen kijelenthetjük, hogy a vásárlóknál nagyon menők. Az IIHF, a Tour de France vagy a Vuelta logójával ellátott időmérők mindig csak pár órát, legfeljebb egy napot időznek nálunk. Meggyőzőbb bizonyíték a keresettségükről egyszerűen nem is létezik, még annak ellenére sem, hogy az esetek nagy többségében „csak“ a létező kollekciók enyhén módosított (többnyire átszínezett) modelljeiről van szó.

Idén is minden a régi maradna, de a leghíresebb kerékpárverseny 104. évada mindent megváltoztatott. A Tissot a Tour de France keretében való propagálásra két férfi modellel készült. Azonban ahelyett, hogy az idő által már kipróbált sorozatok után nyúltak volna, megfeszítették izmaikat és még az esemény rajtja előtt a teljesen új, fényezett T-Race Cycling és Chrono XL vonalból származó karórák párosát mutatták be.

Tissot Chrono XL, modely T116.617.11.047.00 a T116.617.11.057.00

A fentiekben elsőként megnevezett óra debütálásáról már értesítettük önöket és mivel a temperamentusabb „vörös“ a Vueltának dedikált nővére a vörös színen kívül semmi forradalmit nem hozott, a figyelmünket, az újdonság illatát magán hordó második vonalra fordítottuk. Be kell ismernünk, hogy a svájci márka szortimentjében található legnagyobb kronográfok hattagú quartz családja nálunk eleinte a kerékpáros T-Race-ek árnyékában helyezkedett el. De minél jobban megismerjük, és minél tovább nézegetjük, annál erősebb a meggyőződésünk, hogy a Tissot még sokra fogja vele vinni.

Tissot Chrono XL T116.617.36.057.00 na zápästí

Az érvekből, hogy szerintünk ez miért is lesz így, több is van. Először is, a Tissot a hasonló, pszeudopilóta dizájnú órákat eddig hanyagolta. Másodszor, abban az időben, amikor a férfiak a nagyobb átmérőjű kronográfokat fogadják szívesen, megtörténhet, hogy a létező sorozatok kompaktabb méretei (amelyek egyébként nincsenek kárukra) lesznek bizonyos vásárlói csoportnál a bökkenő és egyben annak az oka is, hogy a konkurenciánál keressék a méretesebb modelleket. Ez viszont a 45 mm-es átmérőjű (11 mm vastag) acéltoknál nem fenyeget. És végül, külsőre a Chrono XL vonal neutrális, amely képes úgy a sportolók, mint a klasszikusabb modelleket előnyben részesítő férfiak érdeklődését is felkelteni. Ráadásul, a jelenleg elérhető öt változat elegendően eltérő és így általánosan használható is.

Tissot Chrono XL, zľava modely T116.617.36.047.00, T116.617.36.057.00 a T116.617.36.097.00

Az úszásra megfelelő, 100M-ig terjedő vízállósággal rendelkező tok méretével szorosan összefügg a számlap olvashatósága. A zafír üveg által védett felületek áttekinthetőségének versenyéből emelt fővel távozhatnának. A kék, fekete vagy sötétzöld variánstól függően, négy túlméretezett arab számjegy, három kronográf regiszter és azonos számú központi mutató található a felületen. Az óramarkerek és a lancette típusú mutatók, természetesen, lumineszcens keverékkel lettek felület kezelve.

Tissot Chrono XL T116.617.36.057.00

Rendelkezésre állnak elegáns, szaténcsiszolású acél karkötőkkel ellátott modellek és nem esett feledésbe a három vintage darab sem, amelyekhez természetesen megmunkált, vastag világos cérnával varrott szíjak kapcsolódnak. Éppen ezek a változatok, a látszólag oxidálódott irányadó jelekkel a számlapon és a matt fekete, illetve antracit szürke PVD bevonattal kezelt tokkal a legszimpatikusabbak számunkra. Ez a vizuális rokonságukból adódik az általunk kedvelt pilóta órákkal. Itt jegyezzük meg, hogy választható a tetszőleges, 22 mm széles textil NATO szíjjal való párosítás is, amely már ismert a Chrono XL Tour de France edícióból.

Tissot Chrono XL T116.617.36.057.00, pohľad na ciferník

Abban a bekezdésben, amelyben az új modellek erős oldalait taglaltuk, nem említettük a következőt – a barátságos árat. A 99655,-Ft közel álló összeg, amelyért értékesítésre kerülnek, természetesen elérhetetlen célkitűzés lett volna az analóg felszereltségű mechanikus kaliberek bevetésével (minimum, ami a Tissotot illeti). Azok számára, akik nem szenvednek az elemek iránti averziótól – és ők komoly fölényben vannak – a Swiss Made ETA G10.212 szerkezet pontos járást biztosít, amelyet a dátummal és az ADD és a SPLIT üzemmóddal ellátott kronográffal alkotott funkcionális repertoár egészíti ki. A Fashionline kategóriába tartozó szerkezet pozitívumaihoz tartozik még a 1,55 V-os, 394 típusú (SR936SW) elem 38 hónapos élettartama is.

Tissot Chrono XL T116.617.36.047.00 na zápästí

Felkeltették az érdeklődését? Ismerkedjen meg a kínálatunkban megtalálható Tissot Chrono XL modellekkel.

Forrás: Tissot

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás