TIMBERLAND – a funkcionalitás és a stílus valódi legendája

Michal Pindura 0 2017.06.03

TIMBERLAND - a funkcionalitás és a stílus valódi legendája

Timbeeeeer! Pontosan ezt a szót kiabálták és lehet, hogy még most is kiabálják az amerikai favágók, amikor a föld felé zuhan az éppen kivágott fa. A hangos kiabálással, ami a magyar „dől a fa”-nak felel meg kezdjük mai bejegyzésünket, melyben bemutatatjuk a Timberland márkát, a múltját és természetesen az óráit.

A Timberland márka története ragyogó példája annak az álomnak, amit csak Amerika képes teljesíteni. Ahogy ez a hasonló történetekben lenni szokott, ez is feltűnés nélkül kezdődött. Hogy konkrétak legyünk és tiszteletben tartsuk a tényeket, minden egy bostoni cipőgyárból indult. 1918-ban itt kezdte pályafutását a Timberland cég későbbi alapítója, Nathan Swartz. A kisegítőből – szabótanoncból lassan, az évek haladtával a The Abington Shoe Company társtulajdonosává, majd később tulajdonosává dolgozta fel magát.

TIMBERLAND - a funkcionalitás és a stílus valódi legendája

A Timberland márka (akkor még nem így hívták) legjelentősebb mérföldköve az 1960-as évhez kötődik, amikor Nathan Swartz és fiai bemutatták a befecskendezett impregnálás innovatív technológiáját, mely a cipő vízhatlanságát biztosította. Valamivel később, 1973-ban bevezették a piacra a Timberland megjelölésű vízhatlan bőrcipőt. Nevének népszerűsége és elnépiesedése után a családi céget átnevezték The Timberland Company-re.

Timberland a vásárlók növekvő kegyeivel felvértezve Európába terjeszkedett, ahol is az első megállója Olaszország volt. Letelepedéséhez az öreg kontinensen nagyban hozzájárult a fiatalok milánói mozgalma, az ún. Paninari. A múlt század 80-as éveiből származó, a globalizált életstílus és a gyorséttermek hitvallóit szinte minden fényképen a tipikus homokárnyalatú Timberland bokacipőkben kapták lencsevégre.

Sidney Swartz igazgatói vezénylése alatt a Timberland márka a következő években olyan irányt vett, mely jobban, mint bármikor előtte, tükrözte a közösség életstílusát. A portfólióba csatlakozott a női ruházat, a gyermekcipők és a 90. évek folyamán a karórák is színpadra léptek.

TIMBERLAND - a funkcionalitás és a stílus valódi legendája

A Timberland modellekre azon értékek jellemzőek, melyeknek köszönhetően a gyártó a legnagyobb sikereit érte el. Ezek mindenekelőtt az egyetemesség, a tartósság és a funkcionalitás. Úgy, ahogy a híres Timberland cipők, a karórák is képesek érvényesülni az egyenetlen hegyi terepeken és a városok mozgalmas utcáin is. A mi szempontunkból épp a város és annak energiája illik hozzájuk jobban.

És nem csak a technikai tulajdonságokkal, melyek közé főleg az úszásra megfelelő 100M/10ATM-ig jelölt vízállóságot, a hatalmas acéltokot és a keményített ásványi üveget soroljuk, közelítenek a Timberland karórák az ikonikus cipőkhöz. Hasonló DNS észlelhető a dizájnban, az ökologikus anyagokban és színekben. A prímet a természetes színek játsszák, a bőrszíjakon elsősorban a barna- és homokszín árnyalatai. Az órák a természettel való kapcsolatukat a számlapba gyakorta bekomponált szétágazó fa formájú márkalogóval nyilatkoztatják ki.

TIMBERLAND - a funkcionalitás és a stílus valódi legendája

A Timberland karórák funkcionalitása a minőségi japán quartz szerkezetekből adódik. A kínálatban találhatók hárommutatós modellek (mindig lumineszkáló lapokkal), három mutatóval és dátumkijelzővel és természetesen nem hiányozhatnak a multifunkcionális dátummal, illetve kronográffal ellátott darabok sem. A funkciók érdeme is, hogy a Timberland karórák készek kielégíteni az olyan igényes vásárlók szükségleteit is, akik számára fontos a minőség és az elsőosztájú stílus.

A Timberland termékek minőségéről sokat elárul azon tény is, hogy a szabadidős sportolókon és utazókon kívül különböző híres személyiségek is viselik, élükön a rapperrel, Kenye West-el, a színésszel, Tom Cruise-val vagy az énekesnővel, Rihanna-val. Ezek mind megbíznak az eredetiségükben és lezserségükben, melyekkel minden outfitet képesek feldobni.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás