Próbáljatok ki valami újat. A szögletes karóra a küszöbön álló szezon trendje

Michal Pindura 0 2017.09.03

Próbáljatok ki valami újat. A szögletes karóra a küszöbön álló szezon trendje

A nyár lassan véget ér és vele együtt feledésbe merül minden, amit a vakáció és a kiérdemelt szabadnapok idejére készítettek a dizájnőrök. Azoknak, akik figyelmét egyetlen fashion trend sem kerüli el, nem is kell többet mondanunk. Jól tudjátok, hogy ahol az egyik divatepizód véget ér, ott egy másik kezdődik – új és izgalmas. Ez pontosan így is van. Míg a nyarat az élénk és laza darabok uralták, az eljövendő ősz valamivel rendezettebb és közvetlenebb lesz. Elér bennünket a szögletes karórák hulláma.

CALVIN KLEIN MARK K3R231L6 a K3R231C1

A szögletes karórák divatosak

Hogyan is keletkezett? Mindezt a brit órásmárkák indították el. Olivia Burton, Henry London és a Larsson & Jennings már júniusban igyekeztek meggyőzni vásárlóikat, hogy tegyenek túl az ismeretlentől való félelmükön és a kerek óráikat legalább pár hónapra cseréljék le négyszögletes és téglalapalakú tokokra. Akkor még nem igazán hittük, hogy trenddé válhatnak. A négyszögletes órákra a kerek modellek mellett, az általuk hozott felüdülés és újszerűség ellenére is, mindig úgy tekintettünk, hogy örökös kissebségi sorsra vannak ítélve.

De épp az ellenkezője lett igaz, a vásárlók megkedvelték őket, és az üzletekből pár pillanat alatt eltűntek. Az óriási érdeklődés további márkákat is fellelkesített a saját négyszögletes óráik gyártására. Calvin Klein, Esprit, Bering vagy Tissot – ezek mind behódoltak sármjuknak és eredetiségüknek. Ma már bátran kimondhatjuk: az ősz négyszögletes lesz! Örültök?

ESPRIT VICKY SILVER ES108492001

A háború közötti időszakból származó art deco mozgalomból levezetett stílusban kialakított négyszögletes karórák képesek úgy a fiatalabb cicáknak, mint az elegáns érett hölgyeknek is megadni azt, amire a többségben lévő kerek testvéreik soha nem lesznek képesek. Egyesül bennük a modernizmus, a retro dizájn, a sokoldalú viselhetőség és a WOW faktor kellemes keveréke. Ezen tulajdonságoknak köszönhetően a szabadidős és az ünnepélyesebb – sőt a nem túl kreatív viseletek felélénkítését is – a legkisebb megtorpanás nélkül megoldjátok.

PIERRE CARDIN BELNEUF PC107212F11 a PC107212F10

Amennyiben rájuk bízzátok viseletetek díszítését, a hatás garantált. Csak rajtatok múlik, hogy az abszolút szögletességet részesítitek előnyben, amelyet a Mark modellekben preferálja Calvin Klein vagy az Esprit Vicky, illetve Boccia Titanium 3186-02 modellek decensen gömbölyített derékszögei nyerik el a tetszéseteket.

Az új kollekciók kialakításánál a dizájnőrök azokra a hölgyekre is gondoltak, akik számára fontosak az értékes anyagok, az apró, de ugyanannyira fontos részletek és az olyan stílusképző dolgok, mint a zafír üveg, a luxus krokodilbőr kinézetű bőrszíj vagy a bársonyosan finom szíjak, amelyekben ötvöződik a természetes bőr a textillel. A felsorolt órás gyöngyszemeket Pierre Cardin Belneuf (amely több kialakításban is kapható) és a Tissot T-Trend T2 T090.310.37.381.00 modellekben találjátok.

BERING 10426-367

A szögletes órákról sok mindent mondanak. Míg régen problémákat emlegettek velük kapcsolatban a magasabb vízállószint elérésénél, ma a nem éppen legkényelmesebb viselésüket kifogásolják. De mindkét esetben megalapozatlan mítoszokról van szó. A vízállósági szinttel és a komfortos viselésben is teljesen egyenértékűek a kerek modellekkel. Nézze meg például, hogyan birkózott meg a szögletekkel az attraktív kék-arany Bering 10426-367 karóra. Elülről ugyan szögletesnek tűnik, de oldalnézetből megállapíthatjátok, hogy a gömbölyített tokja gyönyörűen kopírozza a csukló formáját.

Tekintsétek meg teljes, szögletes tokú karórakínálatunkat és hagyjátok magatokat inspirálni az idei ősz trendjével.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás