Női karóra, mint ajándék? Itt az 5 tuti tippünk, amelyekkel biztosra mehet

Michal Pindura 0 2018.08.05

Ha tanácstalan, akkor inkább a klasszikusra szavazzon

Ellentétben sok más tuti tipptől, hogy mi a legjobb ajándék egy nő, lány, anya vagy legjobb barátnő számára, a minőségi karóra egy a néhány dolog közül, amelyben a jövőbeni tulajdonosa hosszú évekig örömét lelheti. Tehát annál fontosabb, hogy a megfelelő darab kiválasztására elegendő időt fordítson és megismerje a „terepet“, ahol az üzletek kínálatában való böngészés közben könnyen eltévedhet.

Az most nem fontos, hogy Bálint napra, promócióra vagy születésnapra szeretné-e ajándékozni az órát, a mi 5 tippünk könnyedén átvezeti önt a modellek rengetegén és segít megtalálni azt, amelyet a megajándékozott hölgy majd azonnal megszeret.

1. AZ AJÁNDÉKOT NEM MAGÁNAK VÁSÁROLJA

Az első és egyben a legalapvetőbb szabály így hangzik: amennyiben azt tervezi, hogy olyan karórát vásárol, amelyet ön szívesen viselne, akkor inkább hagyja az egészet. A legjobb szándék is célt téveszthet, ha csak a saját ízlésével és érzéseivel hagyja magát befolyásolni. női karórák ma már teljesen máshol tartanak, mint pár évvel ezelőtt. Nagyobb változatosságot kínálnak, amivel a modern nők sokféle szükségleteit reflektálják. Felejtse el azt az időt, amikor a női karórák csak aprócskák és aranyszínűek voltak. Jelenleg sokszorosan több kiváló mechanikus modell létezik, és a karórák úgy egészében valamiféle mikrovilágokba vannak felosztva úgy, hogy egy valóságshow sztár, egy szenvedélyes búvár, de egy kőolaj-birodalom örököse is választani tudjon közülük. Tartsa szem előtt, hogy a női karóra nem a nagy fiúknak szánt játék. A temérdek funkció és az 5000 G-s túlterheléssel szembeni ellenállóság ugyanolyan feleslegesek, mint egy ajtó a motorkerékpáron.

2. A KOCKÁZTATÁST HAGYJA MÁSKORRA

Ne kockáztasson, a női karóra kiválasztása nem egy sport meccsre való fogadás. Amennyiben nincs száz százalékig meggyőződve arról, hogy a hölgy kedveli a szokatlan vagy bolondos kiegészítőket, akkor messziről kerülje el őket, különben nagy slamasztikába kerülhet. Ugyanúgy vigyázzon a rikítós színekkel és az extravagáns formákkal is. Nem állítjuk, hogy nem tetszhetnek, de miért kellene feleslegesen komplikálni a helyzetet?

A következő figyelmeztető mutatóujj az úgynevezett bicolor karórák – tehát azok, amelyeken az ezüstszín arannyal van kombinálva. Sok nő (és férfi) számára is a bicolor kialakítás már egy őskövület, amely a múlt század 80-as éveiben élte a maga dicső pillanatait.

Vegye figyelembe, milyen ékszereket visel

3. VEGYE FIGYELEMBE, MILYEN ÉKSZEREKET VISEL

Abban az esetben, ha tényleg, de tényleg tanácstalan, nyissa ki a szemeit és figyelje meg, mit visel a hölgy. A figyelmét irányítsa az ékszerekre és a bizsutériára. Ezek remekül megmutatják a szívéhez közel álló stílust és nagyon valószínű, hogy így megtalálja azt az irányt, amelyet a választásnál követnie kell. Ha nem is sikerül beletrafálni a közepébe, legalább biztos lehet abban, hogy össze tudja majd kombinálni a többi kiegészítőjével és ruhájával.

És mit lehet tenni, ha nem visel karkötőket, nyakláncokat sem fülbevalókat? Talán még nem jött rá az ízükre, ami így jobb is – némelyik statisztikák szerint nagy esély van rá, hogy épp a karóra lesz az, amivel a szívébe lophatja magát. Kezdetnek tehát bátran ajándékozza meg egyel.

4. A MÉRET FONTOS. MINDIG!

Már rég letűnt azon karórák korszaka, amelyek egy szubtilis ékszerre emlékeztettek. Ma – a faji egyenlőség jelentősebb támogatása miatt is – a nagyobb átmérőjű tokkal rendelkező modellek a menők. Amennyiben viszont nem nyert megerősítést, hogy a boyfriend stílus az, amire a hölgy vágyik, akkor inkább a megszokott 28 – 36 mm-es karórák között válogasson.

Tartsa szem előtt, a méret mindig számít

A méret az óra felhasználásának szempontjából is fontos. A társasági és hivatalos rendezvények kimondottan a kisebb méreteket követelik, amelyek nem annyira feltűnőek. Ellenkezőleg a sportos tevékenységek, amelyeknél az órát tempóban kell irányítani, azt igénylik, hogy a számlapok áttekinthetőbbek legyenek és ez csak a nagyobb átmérőjű modelleknél lehetséges.

5. LEGYEN KÖRÜLTEKINTŐ ÉS FELKÉSZÜLT A…

… a legrosszabbra. Á nem, csak vicceltünk. De biztosan számoljon a lehetséges problémákkal. Függetlenül attól, hogy egy hagyományos boltban vagy az interneten vásárolja az órát, létezik pár dolog, amiről tudnia kellene, még mielőtt elkölti a nehezen megkeresett pénzét.

Mindig érdemes figyelembe venni az órakarkötő hosszát. A női modellek többségének hossza a tokkal együtt 19-től 21 cm-ig terjed, és csak ritkán esik meg, hogy nem megfelelő. A bőrszíjak esetében a hossz szabályozása egyszerű és gyors. A fémszíjakat, amelyek elemekből tevődnek össze, a megajándékozott hölgy csuklójának kerülete szerint kell beállítani. Elvileg két lehetőség áll rendelkezésére:

1.) a méretet előre tudja meg, és a karkötőt még az óra elküldése előtt állíttassa be a kereskedővel
2.) a karkötő méretének beállítását csak az ajándék átadása után kezdi oldani.

Mindig a megajándékozni kívánt hölgy ízlése legyen a döntő, ne az öné

A mi tanácsunk így hangzik: ne halogassa ezt a lépést és ne másnak okozzon fejtörést. Egy komoly kereskedő a kérésére ingyenesen beállítja a karkötő méretét és a felesleges karkötőelemeket minden esetben a dobozba csomagolja.

Különösen az ajándékoknál esik meg, hogy valamilyen oknál fogva nem felel meg, és vissza kell adni/küldeni. Törvényből adódóan 14 napja van az áru visszaadására, ezért az ideális az, ha az órát nem rendeli meg korábban. Vannak viszont boltok (nem fogjuk magunkat megnevezni), amelyek ezt a határidőt lényegesen meghosszabbították és ezzel biztosították, hogy sem az ajándékozót se a megajándékozott személyt ne kényszerítse az idő olyan döntésbe, amelyet később megbánhatnának.

Az ajándék átadása egy rituálé és ön is már biztosan elgondolkodott azon, hogyan lehetne azt különlegessé tenni. Ha az jutott az eszébe, hogy a tokba vagy a hátlapba egyedi szöveget vagy kívánságot gravíroztat, akkor várjon még. A gravírozás ugyan egyedivé változtatja az órát, de teljesen lehetetlenné teszi annak visszaadását. Amíg nem bizonyosodott meg az ajándék megfelelősségéről, addig inkább az ötletes csomagolást válassza.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás