New York újra inspirál. A DKNY 2016-os őszi/téli szezon újdonságai telítve vannak vele.

Michal Pindura 0 2016.11.06

New York újra inspirál. A DKNY 2016-os őszi/téli szezon újdonságai telítve vannak vele.

Milyen ősz és tél várható New York-ban? A kérdés, mely lehet, egy meteorológiai rejtvényre emlékeztet, minimálisan még egy aspektust hordoz magában, mégpedig a divatot. Az USA keleti metropolisa azon kiváltságos városok közé tartozik, melyek a divattervezés világában diktálják az ütemet és mutatják az irányt. Ez az aktuális 2016-os őszi/téli szezonra is igaz.

Ahhoz, hogy értesüljön, mivel szeretnék a „nagy almában” alkotó tervezők felélénkíteni azon hónapokat, melyek ugyan hiányt szenvednek napfényből, viszont – legalábbis a kezdetekben – meleg színekben bővelkednek, nem kell órákig a televíziós divat csatornákat nézni, sem még hosszabb órákat tölteni egy transzatlanti, Bécs – New York járaton, mely egyenesen a történés középpontjába röpíti önt. Azon kérdésben, hogy mit viseljen, és viseletét mely kiegészítőkkel díszítse úgy, hogy stílusos és trendi legyen, a DKNY legújabb kollekciójában található órák nyújthatnak önnek útmutatást.

Donna Karan, az 1984-ben alapított elismert márka tervezői lelke, a ketyegő újdonságok tervezésénél, tán már ezredszer hagyta magát inspirálni szülővárosa New York pulzáló életével és a múlandó idővel.

A kimeríthetetlen ötletek tárháza, melyek a város multikulturális jellegéből és változatosságából fakadnak, a sárga és vörös arany melegítő őszi árnyalatai által mutatkoznak meg az órákban, melyeket az egyszerűbb grafikai architektúra egészít ki, a már szinte minimalisztikusan megtervezett formákkal és az ezüst, illetve a világosszürke árnyalatokkal. Szeretne egy példát? Ha jobban megnézi, akkor a Park Slope széria számlapjain téglafalra emlékeztető mintát fog felfedezni. Téglák helyett viszont az ismétlődő DKNY betűkből van kirakva. A változatosság kedvéért, a Minetta vonal bőrszíjait, mely a DKNY RTW Launch kollekcióból származik, finomszemcsés vakolatú textúra díszít.

Az egyes modellsorozatokban, legjobban talán az Eldridge szériában, a női törékenységen kívül, látható az olyan elemek felé való elhajlás is, melyek származása a férfiöltönyökhöz és kiegészítőkhöz köthető. A férfias befolyások, beleértve a kerámia szegmensekkel díszített karkötőket, viszont sosem lépik túl a női attraktivitást és eleganciát. Az új kollekció értékét, minden kétséget kizárva emeli az a könnyedség is, mellyel csak Donna Karan tudja a kronográfot az órába illeszteni. Ezen viszonylag nehéz feladatot is bravúrosan oldotta meg anélkül, hogy ez az órái szexepiljét gyöngítené.

De elég a szóból, a DKNY 2016-os őszi/téli újdonságai legjobban saját magukat tudják bemutatni. Íme, néhány darab:

DKNY NY2382, NY2381

DKNY NY2452, NY2451

DKNY NY2488, NY2489

DKNY NY2472, NY2471

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás