Német precizitás, klasszikus dizájn és vonzó árak... Az ELYSEE márka még ennél is többet kínál

Michal Pindura 0 2017.03.22

Német precizitás, klasszikus dizájn és vonzó árak... Az ELYSEE márka még ennél is többet kínál

11:3. Ilyen „sportosan“ is el lehet kezdeni egy cikket, melyben kínálatunk új márkáját fogjuk önöknek bemutatni. Az első ránézésre kiegyenlítetlen pontarány a web-áruházunkban megvásárolható svájci SWISS MADE és a német MADE IN GERMANY márkák közötti jelenlegi állást fejezi ki. Tény, hogy a Svájciak legyőzhetetlenek az órás szegmensben. Erről felesleges vitázni. Másrészt viszont, a német márkák csapata a nemrég csatlakozott ELYSEE márka által egy olyan erősítést kapott, mely a számbeli hátránynál is megkeverheti a lapokat.

A márkáról

Az Elysee egy német órás cég, mely története 1920-ban kezdődött. Jacques Beaufort alapította nem messze Le Bémon községtől a Jura kantonban. A márka igazi fellendülésének kezdete viszont 1960-ra datálódik, mikor is az új működési helyévé a német „aranyváros“ Pforzheim vált (akik érdeklődnek az órák iránt, azok számára a város neve olyan társaságok nevével kötődik össze, mint a Laco vagy Archimede). Viszont ezen költözés se lett az utolsó az Elysee történetében. A 90-es évek elején a nyugatnémet Düsseldorf vált új otthonává.

Hogy tisztázzuk, hogyan is volt ez az egész, a fontos mérföldköveket áttekintő módon időrendbe rendeztük:

1920

Jacques Beaufort órásmester egy kis svájci faluban megalapította saját órás cégét és Elysee-nek nevezte el.

Az Elysee márka alapítója Jacques Beaufort

1960

Az Elysee Pforzheim-ba költözik, ahol főleg mechanikus órák gyártásával foglalkozik. Itt teszi meg első lépéseit a nemzetközi színtérre való expanzióhoz.

1991

Az Elysee védjegyet Reiner Seume vásárolja meg. A férfi kollekciókban olyan elemek jelennek meg, melyek a múlt század 40-es – 60-as évei között gyártott órákra voltak jellemzőek.

2006

Az új marketing koncepció keretein belül egyre több óra készül Németországban.

2010

Az üzletbe Reiner Seume fia, Julian csatlakozik. Bemutatásra kerül a Competitioin Edition sorozat.

2011

A teljes gyártás a düsseldorfi gyárba összpontosul. Az Elysee összes modellje a MADE IN GERMANY feliratot viseli számlapján.

Az órákról

Most, hogy már tudjuk, hogyan fejlődött az Elysee márka, arról fogunk beszélni, ami a legjobban érdekel – az órákról. A márka székhelyén, a Heerdter Lohweg 212 címen egy egész sor dizájnilag kifinomított modell jön létre, a sportos kronográfoktól, a duális idővel, lunáris fázisokkal rendelkező időmérőkön keresztül, égészen a komplikált tourbillon-okig. A férfi mechanikus karórákon kívül quartz modelleket és a divatra és stílusra orientálódott elbővülő női darabokat is megtaláljuk az Elysee kínálatában.

Elysee Minos férfi karóra

Az Elysee különösen odafigyel az órái kidolgozására és ennek mindent alá is rendel, kezdve a gyártási módszerekkel a saját műhelyében, egészen a minőség ellenőrzésére és hitelesítésére kialakított folyamatokig. Az órák tokjait és karkötőit kizárólag a 316L jelölésű nemesacélból készíti és a szíjakat finom (tényleg finom) és lágy természetes bőrből. A dizájnőrök az óra karaktere szerint válasszák ki a mutatók formáját és elkészítését – lehetnek egyenesek, törtek, kékítettek és lumineszkálók is. Az üvegek ásványiak, ásványiak felső zafírréteggel vagy zafírosak antireflex felületkezeléssel. Tekintet nélkül az órák rendeltetésére, funkciójára vagy táplálására, az Elysee modellekben mindig megtalálja az ősi tradíciókra és az azokkal összekötött klasszikus dizájnra való utalást.

Az Elysee Momentum Automatic karóra hátlapja

Az elsőosztájú minőség biztosítása érdekében az Elysee a jól bevált svájci és japán szerkezeteket használja. A mechanikusak közül a magasabb Executive szériákban az ETA Unitas-t és a Valjoux 7750-et, a quartz szerkezetekben a svájci Ronda és a japán Citizen Miyota képviselteti magát.

Az Elysee Rally Timer modell lumineszcenciája

Az élvhajhászok számára az Elysee speciális kiadásokkal készült, a Graf Berghe Von Trips-el és a Jochen Mass-al. A motorsport legendái után elnevezett kollekciók magukba foglalják a racing kronográfokat, melyekben a felhasználó rátalál a gyorsaság iránti szenvedélyre és a pontosság iránti érzékre.

Elysee Maia női karóra

A női modelleket teljesen más fából faragták. Változatos formáikban és színeikben ötvöződik a klasszikus dizájn a játékossággal, romantikával és itt-ott a sportos részletekkel is. Elsősorban viszont abszolút dekoratív és magas minőségű karórákról van szó, melyek egyetlen célja kiemelni viselője női szépségét. A sikert a csillogó csiszolt kövek, a kerámiából készült kerületek és a mindenhol jelenlévő, de közben érzékkel adagolt elegancia garantálják.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás