Nem tetszett a karácsonyi ajándék? Nálunk egy év áll rendelkezésére a visszaküldésére vagy a cseréjére

Michal Pindura 0 2017.01.01

Nem tetszett a karácsonyi ajándék? Nálunk egy év áll rendelkezésére a visszaküldésére vagy a cseréjére

Ha nem is szeretünk ilyen helyzettel szembesülni, néha megesik. Lehet, hogy Karácsony után önt is érinteni fogja ez a probléma. Miről beszélünk? Hát az ajándékról, mely nem keltett akkora lelkesedést a megajándékozottban, mint szerette volna. Nem volt eléggé attraktív, nem passzolt az ízléséhez, nem volt jó a méret… Temérdek okot lehetne felsorolni. Viszont már régen nem igaz az a mondás, miszerint ajándék lónak ne nézd a fogát. Amennyiben ön is olyan ajándékot kapott vagy adott, mely ilyen vagy olyan „de“-vel rendelkezik, ne féljen azt visszaküldeni az eladónak.

Ebben az időszakban minden komoly üzletembernek az ön kedvében kéne járnia. A lecsengő karácsonyi hangulat sok mindenkit ellágyít. Vigyázzon viszont egy részletre. Míg az interneten áruló cégek, a 2014-ben hozott törvényből adódóan, tizennégy napig kötelesek elfogadni a visszaküldött árut (elállás a szerződéstől), addig a hagyományos boltokban nem biztos, hogy sikerrel fog járni igényével. Azaz, amennyiben az eladó kimondottan nem ígérte meg, hogy a karácsonyi ajándékot visszaveszi öntől, nem áll rendelkezésére semmilyen előírás, mely arra kötelezné az eladót, hogy visszavegye az árut és fizesse vissza annak értékét.

Abban az esetben, ha az eladónál eljutott az első lépésig, és nem okoz neki problémát visszavenni a nem megfelelő ajándékot, készüljön fel arra, hogy szüksége lesz a pénztárbizonylatra. Akár hisz a Jézuskában, akár nem, a bizonylatot mindenképpen kérje tőle el. Természetesen a visszaadott terméken nem szabad, hogy látszódjon a használat vagy a szakszerűtlen bánásmód jelei, rendelkeznie kell az összes címkével és az üzletbe az eredeti csomagolásban kell azt visszajutatni.

Meghosszabbított határidő az áru visszaküldésére és cseréjére

Az eddig leírt tanácsokat általánosságban lehet használni az áru visszaadásánál. Amennyiben viszont azon szerencsések csoportjába tartozik, aki tőlünk szármázó órát talált a fenyő alatt, akkor valamivel nagyvonalúbb szabályok vonatkoznak önre. Elsősorban, a törvény által előírt határidőt, mely értelmében a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló kormányrendelet keretében visszaadhatja a terméket, tizennégy napról 12 hónapra hosszabbítottuk meg. Amennyiben kicsomagolta az órát, felpróbálta (hasonlóan, mint a hagyományos boltokban) és valamilyen okból nem felel önnek meg, nálunk egy egész év áll rendelkezésére, hogy visszaküldje.

A következő általunk nyújtott bónusz szolgáltatás a vásárlóink felé, és mely speciálisan a karácsony utáni időszakban indokolt, az áru cseréjére adott határidő meghosszabbítása. Amennyiben karóra volt, amit kapni szeretett volna, de a fenyő alatt nem a megálmodott modellt találta, akkor 12 hónapos határidőben kicseréljük önnek egy másikra, melyet az ajánlatunkban talál. Felesleges kérdések nélkül kicserélünk minden nálunk vásárolt órát, mely nem volt használva, viselve, nem mutatja az elhasználódás jeleit és azt minden tartozékával együtt küld vissza.    

A termék visszaküldésére és cseréjére vonatkozó részletes információkat a web-áruházunk MEGRENDELÉS TÖRLÉSE ÉS AZ ÁRU VISSZAKÜLDÉSE szekciójában találja.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás