Mit ajándékozzunk karácsonykor gyermekeinknek? Természetesen karórát

Michal Pindura 0 2016.12.11

Mit ajándékozzunk karácsonykor gyermekeinknek? Természetesen karórát

Mindenki mondhat, amit akar, a Karácsony elsősorban a gyerekekről szól. Ők azok, akik legjobban örülnek a fenyőnek, az édes sütiknek, de főleg az ajándékoknak. Ezért is döntöttünk úgy, hogy a karácsonyi ajándéktippjeinkről szóló blogunk harmadik részét, nekik szenteljük.

Ön is azon szülők, illetve nagyszülők egyike, akik az év legszebb ünnepe előtt rendszerint azon törik a fejüket, melyik ajándéknak örülne csemetéjük vagy unokájuk a legjobban? Mi megértjük önt. Egy kisember ugyanis nem mindig csak kis gondot jelent J Pont fordítva, a gyermekeknél százszor meg kell gondolni, mit hozzon nekik a Jézuska. Nem tudják tettetni magukat, és amennyiben az ajándék azonnal a kicsomagolás után nem nyeri el a tetszésüket – ami könnyen megtörténhet, ha nem találja el a Lego legújabb modelljét vagy a kiválasztott Barbie nem eléggé csillogó – akkor őszinte csalódottságot, szomorúságot vagy egyből keserves sírást fog látni.

Superman-es gyermek karóra

Másrészt viszont, azon kívül, hogy teljesíti a gyermek kívánságát, mint jó szülőnek, az is a tudatalattijába van kódolva, hogy az ajándéknak nem csak egy újabb játéknak kellene lennie, mely ugyan megörvendeztet, de egy hét után a sarokban elhagyatva fog feküdni. Ebben a pillanatban kerülnek képbe a hozzáadott értékű dolgok: mesekönyvek, különböző játékok vagy a gyermek karórák. A könyvek bővítik a szókincset, a játékok fejlesztik a kreativitást és találékonyságot és az órák… az órákhoz semmi sem hasonlítható, ha a megfelelő időszokások megszerzéséről és az önállóságra nevelésről van szó.

DISNEY FROZEN W002018

Igaz, hogy a karórák e tulajdonságai nem biztos, hogy azok, melyek a karácsonyfa alatt fellelkesítik a kis versenyzőt vagy hercegnőt. Szerencsére, a karóra gyártók pontosan tudják, mire vágynak a mai gyerekek. Vidám színek és a kedvenc rajzfilmjeik motívumai fognak nekik örömöt szerezni. És ez az! A fiúk nem tudják majd levenni a szemüket az Autók meséből ismert Villám McQueen-es számlapról, a lányok pedig abban a pillanatban válnak Elsa hercegnővé, amikor a csuklójukra csatolják a Jégvarázs történetéből ismert rajzokkal díszített karórát. Továbbá lehet még választani a Hamupipőke és a Mickey és Minnie egér motívumú modellekből.

DISNEY CARS W001116

Míg a kisebb hölgyeket gyakorlatilag minden kedves jelenet és csillogás elvarázsol, addig az iskolás lányok már valamivel válogatósabbak. Számukra ideálisak a JVD, ESPRIT, illetve Disney dizájn márkák karórái, melyeket már nem hercegnők díszítik, de például Violetta. Ebben nagyon hasonló a helyzet a fiúknál is. Amennyiben viszont az autókat valamivel sportosabb fiús modellekre cseréli, illetve Spiderman-os vagy Superman-os karórára, akkor biztosan nem fog mellé nyúlni. Mely kis huncut nem álmodna arról, hogy egy híres hoki játékossá vagy szuper hőssé válik?

ESPRIT SAVANNA TREK GREEN ES108334007

Karácsonyi kalauzunkból nem hagyhatjuk ki az idősebb diákoknak szánt modelleket sem. Ők már rég nem játékként és az idő megismerésére készített segédeszközként tekintenek az órákra. Egy karórától azt várják, hogy felnőttes és stílusos legyen, és dicsekedhessenek vele az osztályban. A Festina Junior gyermek modellekkel mindezt megadja nekik és ráadásul még valamit – a minőségi műanyagot, még kvalitásabb, és természetesen teljesen hipoallergén sebészeti acél váltotta. Abban az esetben, hogy ha a megálmodott óra digitális, a Lorus márkánál inspirálódhat. Ezeket a modelleket csak akkor vásárolja, ha gyermeke már a mutatós (analóg) óráról is le tudja olvasni az időt.

LORUS R2387HX9

Most, amikor már tudja, milyen órákból válogathat, nem árt pár hasznos tipp.

 

1. Elsőként gondoljon arra, hogy a gyermekóra ne legyen drága. Lehetséges, hogy a gyermek összetöri vagy elveszíti, és azon nyomban újat fog akarni.

2. Második tanácsunk az, hogy a legkisebbeknek szánt karóra legyen játékos, viszont ügyeljen arra, hogy számlapja áttekinthető, könnyen olvasható legyen, és ne vonja túlságosan el a figyelmet a mutatókról és számjegyekről.

3. Informálódjon a felhasznált anyagokról. A minőségi karórák első osztályú műanyagból és acélból készülnek, melyek hosszú viselés esetén sem szivárogtatnak káros anyagokat. Kisebb gyerekeknek meleg anyagból (műanyag, kaucsuk, szilikon, textil) készült modelleket válasszon. A fémszíjak hűthetnék őket.  

4. Ügyeljen a vízállóságra. Itt nem a legmagasabb szintűre gondolunk, de szórakozás közben a gyerekek nem egyszer öntözik egymást, és az órának erre felkészültnek kéne lennie. A vízállóság határának 30M/3ATM-nél kellene kezdődnie. A nedvességálló órák (szám nélküli vízállóság) a vízbemerülésnél meghibásodhatnak.

5. Az utolsó, ötödik tanácsunk a felhasznált üveget érinti. Zafír üvegek nem kerülnek felhasználásra a gyermek órákban, az akril üveg egy pillanat alatt megkaristolódik. A legjobb választás az ásványi üveg. Elegendően kemény, és nem emeli fölöslegesen az óra árát.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás