Magritte x Komono – ez egy óra vagy egy szürrealisztikus festmény?

Michal Pindura 0 2017.04.09

Magritte x Komono – ez egy óra vagy egy szürrealisztikus festmény?

Némelyik óráról kazalnyi papírt firkáltak tele, de a  megjelenésük ennek ellenére nem ér túl sokat. Más órákról pedig egy szót sem kell írni és mégis visszafojtott lélegzettel hosszú percekig bírja csodálni. Egyiknek ehhez a funkciói elegendőek, másiknak a drága kövek, de van olyan is, melynél arra fog gondolni, hogy ehhez hasonlót még sosem látott. Éppen ez a helyzet a KOMONO márka legújabb kezdeményezésével. A René Magritte szürrealista festőművész jelentős hozzájárulásával született az az órás állom kollekció, mely olyan személyeknek megfelelő, akiknek a szívében van hely a minőségi művészetnek.

René Magritte 1898-ban született a szürrealizmus epicentrumában: a Belga királyságban. Nem fogjuk önöket terhelni a művészetének jellemzésével, erre nem érezzük hivatottnak magunkat és az igazat megvallva, ez most nem is lényeges. A René Magritte által festett képekre és úgyszintén a Magritte x Komono karórákra már ránézésre több mint nyilvánvaló, hogy a realitás és illúzió közötti élen való táncolásról és a szemre egyszerű dolgok kivételes kontextusba való beillesztéséről van szó.

Komono Magritte karóra

„René Magritte a 20. század szürrealizmusának egyik kimagasló egyénisége volt.“

René Magritte művészetének nyelvezete azonnal felismerhető. Nem kell, hogy ön képzett művészettörténész legyen ahhoz, hogy az új férfi, női vagy unisex modellek nyomtatott textil szíjaiban felismerje az öltönyös férfit, a Pireneusokban található misztikus várat vagy a további részleteket az ismert grafikákból és festményekből.

A Komono márka René Magritte műveinek jeleneteiből merített kreációin felfedezhetők a szimbolika jelei. Ugyan úgy, mint a szürrealizmus egyik legjelentősebb képviselőjének, a Komono gyökerei is a csokoládé országában találhatók és úgy, ahogy ő a valóság és fikció határán táncol, a Komono is próbálkozik a magas művészet áthelyezésével a mai divatba és dizájnba.

A Magritte x Komono kvarc karóra minden darabja, az óraszíj textil felületére (az alsó része tapintásra nagyon kellemes bőrből készül) nyomtatott motívumon kívül, a fenomenális művész két aláírását is magán hordozza. Az egyik domborított, a szíj bőrrétegébe préselt; a másik lézerrel van gravírozva a karóra hátlapjába. Az új kollekció darabjai stílusos karton csomagolásban kerülnek eladásra, mely azonos mintával van díszítve, mint a benne található óra.

Álmodozni szeretne? Akkor csak nézelődjön, és ne hagyja abba…

MAGNUS MAGRITTE – BLACK FLAG

KOMONO W2886

WINSTON MAGRITTE – THE ART OF LIVING

KOMONO W2883

WINSTON MAGRITTE – SIXTEENTH OF SEPTEMBER

KOMONO W2882

WINSTON MAGRITTE – THE CASTLE OF PYRENEES

KOMONO W2884

WINSTON MAGRITTE – THE DREAM’S KEY

KOMONO W2887

ESTELLE MAGRITTE – KING’S MUSEUM

KOMONO W2885

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás