LUMINOX RECON 8831.KM – tapasztalt szakértő a terepen való navigációban

Michal Pindura 0 2016.12.14

LUMINOX RECON 8831.KM - tapasztalt szakértő a terepen való navigációban

Némely órák megfelelnek a terepen, és a bálteremben is – megfelelnek a lovas kocsiba és a luxuskocsiba is. Ezek általában olyan modellek, melyek sajátossága a bizonyos különbözőség és a sportos és elegáns részletek többé vagy kevésbé sikerült kombinálása. Viszont azon órák esetében, melyeket ma szeretnénk önöknek bemutatni, megelégszünk a lovas kocsival… páncélozottal, vastag sárréteggel vagy olyannal, mely bármi is történik, mindig, tévedés nélkül a célba ér.

LUMINOX RECON 8831.KM

A LUMINOX RECON 8831.KM, mely néha NAV SPC (Navigation Specialist) megjelöléssel van kiegészítve, ugyan nem egy újdonsült darab – 2013-ban került bemutatásra – viszont az egyik legjobban (ha nem a legeslegjobban) felszerelt, terepre szánt időmérő a Recon kollekcióból (LAND széria), három év után sem veszített semmit az outdoor és orientációs képességeiből. A svájci hadsereg volt tiszthelyettese, katonai újságíró és a jog érvényesítésében nemzetközileg elismert szakértő, Andrea Micheli segítségével került megtervezésre. És ez már sok mindent sejtet.

A RECON 8831.KM tulajdonságai intrójaként elmondhatunk pár szót a kutató csoportok tagjairól, akiket navigációs szakembereknek nevezünk. Feladatuk az osztagban, a kijelölt úton való járőrözés egészen addig, míg mindenki – ideális esetben élve és egészségben – célba nem ér. A navigációs szakember munkaeszközei, a látásán és érzékszervein kívül, a térkép, az iránytű, illetve a GPS. Amennyiben felszerelésében ott lenne a LUMINOX RECON 8831.KM vagy annak testvére a 8832.MI, akkor az iránytűt nyugodtan és következmények nélkül ottfelejthetné a bázison. 

LUMINOX RECON 8831.KM

Ez a modell a tokméretével egy jól megtermett férfi készre való. A 46 x 13,5 mm a nem elhanyagolandó kategóriából való méret, de a bevetéshez egyszerűen hozzátartozik ez a robusztusosság. A mérleg másik serpenyőjében a 75 grammos pehelysúly helyezkedik el, melyet a szilárd és emellett könnyű szénszálakkal megerősített polikarbonátnak köszönhet. A 200M/20ATM-ig terjedő búvárkodáshoz is alkalmas vízállósággal rendelkező kerek tokhoz, melyet antireflex zafír üveg véd, szilikonos, könnyen levehető szíj van csatolva, melybe iránytűt integráltak és egy zseniális segédeszközt – a vonalzó kidudorodó jeleit centiméterekben, illetve hüvelykekben. 

LUMINOX RECON 8831.KM, lumineszcencia

A belső kerületén tachiméter került elhelyezésre, melyet a gyaloglás kilométer per órában való sebességének mérésére alakítottak ki (a 8832.MI mérföldekben méri a távolságot). Mivel a speciális katonai egységek, melyek számára a RECON 8831.KM-et elsődlegesen szánták, gyakran dolgoznak különböző időzónákban, a három központi mutatót kiegészíti a vörös hegyű negyedik mutató, mely a GMT funkcióhoz tartozik.  

LUMINOX RECON 8831.km, éles bevetés

A számlap, beleértve a mutatókat, és a külső, egy irányba forgó alumínium betétes kerület kontrasztosan vannak kialakítva, nagy és tisztán látható számjegyekkel és elégséges felülettel annak érdekében, hogy az adatokat egyszerűen lehessen leolvasni. A megjelenített információk pontosságáért a Ronda márkájú svájci quartz szerkezet felelős. Ahogy azt már a Luminox-nál megszoktuk, a számlap fontos részeinek láthatóságáról a teljes sötétségben is a cégi lumineszcens technológia, az LLT (Luminox Light Technology) gondoskodik, mely a színben megkülönböztetett, gáz tríciummal feltöltött üvegkapszulákon alapszik. Konstans fényük 25 évig garantált.

A karórákat, melyek küldetése szolgálni a profikat, az átlagos turistákat vagy az amatőr sportolókat, 120900,- Ft találja meg kínálatunkban.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás