Legyen egy lépéssel előrébb a smart karórával! Mindezekre képes

Michal Pindura 0 2017.04.16

Legyen egy lépéssel előrébb a smart karórával! Mindezekre képes

Valószínű nem létezik ember, aki még ne hallott volna a smart karórákról. Mindenhol beszélnek róluk – a specializálódott weboldalaktól egészen a komoly napi sajtóig. A publikált információk sokasága és a média zaj ellenére az úgynevezett „wearables“-ekről úgy gondoljuk, hogy ha a Senki sem tökéletes show stílusában kimennénk az utcára, hogy meggyőződjünk arról, hogy a járókelők mit tudnak az intelligens karórák adta előnyökről és a távolba mutató lehetőségeikről, a közvélemény-kutatásnak valószínű nem lenne túl szerencsés kimenetele. Meg vagyunk győződve arról, hogy a mai kamaszoknak, akik a tabletek és az okos telefonok világában nevelkednek, legkisebb gondot sem okozna válaszolni kérdéseinkre, de mi a helyzet a produktív korban lévőkkel? Miközben az okos karórák, mintha nekik lettek volna teremtve és remek segítőik lehetnének a munkában, illetve a sportolásban.

Amennyiben úgy gondolja, hogy az okos karóra az ön számára olyasvalami, amihez nem teljesen ért (de szeretne), vagy csak meg szeretné szilárdítani eddigi ismereteit, akkor itt jó helyen jár. A modern kor technológiai csodái minderre képesek:

Friss információkkal látnak el

Az okos karórának köszönhetően egy karnyújtásnyira kerülnek az információk. Közvetíti önnek a szociális hálózatok értesítéseit, figyelmeztet a telefonhívásokra, SMS-ekre vagy e-mail-ekre… És ez csak a kezdet. A kijelzővel felszerelt modellek megmutatják milyen időjárás várható, mi történt a világban és azt is, hogy a munkából menet nem kerül-e dugóba.

Karórák melyekben a Google operációs rendszere fut, minden információ automatikusan, egyszerű kártyákba szerveződik, melyeket szükség szerint előhívhat anélkül, hogy az adott időben bármit is ki kellene keresnie.

Casio okos karóra

Az ön navigátora lesz

Képzelje el a következő helyzetet: a volán mögött ül, és mivel a barátaival szabadságát tölti egy teljesen ismeretlen helyen, hirtelen nem tudja, melyik irányba is induljon a legközelebbi kereszteződésnél. És, hogy a feszültség növekedjen, a navigációs berendezését otthon felejtette és már arra sincs idő, hogy kihalássza mobilját a csomagtérből. Mihez kezdjen most?

A megoldás: alakítsa navigációvá az óráját. A térképekben lehetősége van beállítani a turn-by-turn módú navigációt, mely számolja a letérésig fennmaradó távolságot, amit praktikus hangmagyarázat kísér – természetesen szlovák nyelven (magyar nyelven).

Hang alapú keresés

Próbálta már a hang alapú keresést? Őszintén mondhatjuk, komoly függőséget okozó funkció. Szeretné felhívni ismerősét, feljegyezni a holnapi találkozóra való emlékeztetőt vagy csak kideríteni, hogy fog-e holnap sütni a nap? Mondja el órájának, és az elintézi, hogy kívánsága teljesüljön. A smart (okos) operációs rendszerek mindkét beszállítója, tehát a Google és az Apple is, már nagyon magas szinten megoldották ezen sci-fi újdonságot.

Tommy Hilfiger okos karóra

Vezérli a zenelejátszót

Nem mozdul el otthonról fülhallgató nélkül a fülében? Biztosan már ön is többször szitkozódott, amikor a hangerőt szerette volta fel- illetve letekerni, vagy egy másik zeneszámra kapcsolni miközben a mobilja biztonságban, a zsebe vagy táskája mélyén bujkált. Amennyiben vezérlővel felszerelt fülhallgatóval rendelkezik, akkor a szerencsésebbek közé tartozik. Az okos karórával a zenelejátszó irányítását közvetlenül a csuklóján fogja találni és így a vele való manipuláció közben nem veszíti el a kapcsolatot a környezetével.

Késedelem nélküli válasz az üzenetekre

Munkahelyéről kap egy e-mailt és nincs ideje válaszolni? Az okos karóra ebben az esetben is készen áll önnek időt és munkát spórolni. Állítson be magának válaszsablonokat, és amikor eljön az idejük, használja őket a kijelző egy-két érintésével. A kollégái visszajelzést kapnak öntől, ön pedig értékes időt nyer.

Frederique Constant okos karóra

Áttekintés az aktivitásairól

Igen, az intelligens karóra a személyi edző helyettesítőjeként is működhet. Képes lépéseket, elégetett kalóriákat számolni, sőt az alvás minőségét is kiértékeli. Ehhez a mobiltelefonba vagy egyenesen a szerkezetükbe beépített szenzorokat használja. Beállíthatja, milyen távolságot (mennyi lépést) szeretne megtenni a nap folyamán és az óra emlékeztetni fogja önt, hogy valamit még be kell pótolnia vagy ellenkezőleg, hogy már túllépte a napi kvótát.

A dizájn ura lesz

A kijelzővel szerelt modellek olyanok, mint a kaméleon. Szinte korlátlan lehetőséget kínálnak, ami a számlapjuk megjelenését illeti. A gyártók a tervezésüknél inspirálódtak a híres órás márkák által és már az interneten is elérhetők azon eszközök, melyek segítségével megtervezheti saját kijelzőjét. Amennyiben azok közé tartozik, akik egy idő után azért unják meg órájukat, mert az mindig ugyanolyan, az okos karórával semmi hasonló nem fenyegeti önt.

A számlap külalakját megtervezheti magának

Megtalálja az elveszett telefont

Bár ez a hasznos funkció nem csak az okos karórák kiváltsága (a Bluetooth technológiával felszerelt Casio modellek is tudják), ez semmit sem változtat a tényen, hogy sok időt és fáradságot spórolhat meg önnek az elfelejtett telefonja keresésénél. Indítsa el és a telefon maga hívja fel magára a figyelmet csengéssel vagy a kijelző villogásával.

A smart karórák képességeiben még sokkal, de sokkal több van. A bennük használt rendszerek folyamatosan fejlődnek és tökéletesednek. Amennyiben a gyártók javítanak az akkumulátor kitartásán, lehetséges, hogy olyan jövő vár rájuk, melyről az alkotóik a legmerészebb álmaikban sem mertek álmodni.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás