Legjobb karórák a téli sportokra? Egyértelműen a G-Shock karórák a Casio-tól

Michal Pindura 0 2017.01.15

Fel sem ocsúdtunk, és már is mögöttünk vannak. Az ünnepek elteltek, a lakmározások a gazdagon terített asztaloknál szintén. A Karácsony, Szilveszter és az azt követő újév beköszöntésével elmúlt az édes semmittevés is, mely napok alatt néhányukra észrevétlenül is feljött néhány dekagramm.

Amennyiben ön is azon emberek közé tartozik, akik az ünnepek alatt nem tagadnak meg maguktól semmit, viszont az ünnepek után a mozgásnak és a sportnak köszönhetően gyorsan visszanyerik eredeti súlyukat, ezekben a fagyos (hűvös) napokban lehet épp azon a kérdésen töprengenek, milyen sportfelszereléssel induljanak neki ebben az időjárásban, mely nem csak az ön immunitását és edzettségét képes alaposan leellenőrizni, de maga a sportkellék állóképességét és minőségét is.Nem riad vissza a hótól és mélyen a nulla alatt mért hőmérséklettől sem. Téli sportokat csakis a Casio G-Shock karórával

Azt, hogy a téli sportoknál, és teljesen mindegy, hogy síel, korcsolyázik vagy a legközelebbi behavazott dombra való treking közben teszi próbára kondícióját, szükségesek a vízhatlan dolgok és a  néhány réteg ruha, talán mondanunk sem kell. Amennyiben viszont arra vár, hogy pár tippel szolgáljunk arról, mely órák viselik jól a mélyen nulla fok alatti hőmérsékleteket, az ónos ködöt és a vizet az olvadásnál, akkor jó helyen jár.

Mit kellene tudnia a fagynak kitett óráról? Elsősorban azt, hogy nem mindegyik van úgy konstruálva, hogy meg tudjon vele birkózni. Ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy az egyszerű modellek azonnal feladják a harcot, mihelyt megfújja őket az északi szél és rájuk hull az első hópehely, viszont ha olyan karórákról beszélünk, melyek készek abszolválni bármilyen sportot, illetve hidegben – akár extrémben is – végzett tevékenységet és közben nem kell a bunda ujja alá rejteni, akkor nem árt igényesebbnek lenni és többet tudni.

Casio G-Shock GW9400 Burton

Biztosan tudja, hogy az elektronikus berendezések, melyek közé a quartz órák is tartoznak, nem kedvelik a hideget. Érezhetően csökken az elem élettartama, az LCD kijelző a szilárduló folyékony kristályok következtében elveszíti képességét az adatok ábrázolására és a fagy negatívan nyilvánul meg a műanyag anyagok merevedésében is. Biztos, itt a mechanikus órák jelenthetnének kiutat, viszont azok fogaskerékpárjai túlságosan érzékenyek és az ütések, melyeket sport közben nem lehet elkerülni, visszafordíthatatlanul megkárosíthatják őket.

A kemény tél kemény megoldást kíván – a Casio G-Shock válogatott modelljeit. Az adrenalin sportokat űző sportolók, hegymászók és kalandorok által preferált karórák, a magas víz-, ütés- és rezgésállóságon kívül azon hőmérsékleteket is kibírják, melyeknél már az autók sem indulnak. Elemeit vastag réteg gyengén hővezető műanyag választja el a környező hidegtől, és a kijelzők olvashatósága -10oC-nál sem csökken. Minek húzná fel kabátujját mindig, amikor meg szeretné tudni a pontos időt? Csatolja egyenesen a bundára vagy a kesztyűre és gondja máris megoldva.

Najlepšie hodinky na zimné športy? Jednoznačne G-Shocky od Casia

Speciálisan a csúszós téli sportok kedvelőinek, a snowbordingtól a sífutásig, a csikorgó hidegben is a G-Shock GLS modelleket ajánlják a Casio mérnökei. Ezek a „winter resistant“ darabok -20oC-nál is hibátlanul fognak működni.

A G-Shock karórák sportos sokoldalúságának a hidegállóság csak a kezdete. Azon kívül tömve vannak praktikus funkciókkal, melyekkel sosem fog elaludni az edzésre (többszörös riasztók), mérheti futóteljesítményét (24 órás kapacitású időzítő, 1/100 mp stopper), és némelyik modellekkel tized fok pontossággal még a levegő hőmérsékletét is lemérheti, ami jól jöhet a megfelelő sílécviasz kiválasztásánál.

Nem talált Casio „g“-t a fenyő alatt? Rendelje meg még ma és fagyállóságát már holnap a saját bőrén tesztelheti.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás