Legjobb férfi karórák 300.000,- HUF-ig? A listán szilícium lendkerék és fényezett acél legenda is található

Michal Pindura 0 2018.10.28

Egy remek karórának nem kell egy vagyonba kerülnie. Amikor csak megfelelő lehetőségünk adódik, ezt a mondatot mindig örömmel ismételjük, és közben egyáltalán nem zavar, hogy már oly sokszor hallotta ezt tőlünk. Természetesen, az arany krajcárokkal teli csoda erszények és a feneketlen bankszámlák merőben leegyszerűsítik a karórák (és bármi más) kiválasztásának folyamatát, de ha az ön számára tényleg fontos az ár-érték arány, és időt áldoz a keresésre, akkor a boltok kínálatában biztosan találni fog árban és minőségben kiegyensúlyozott modelleket, amelyek megfelelnek a szigorúan beállított „casting“ kritériumoknak is.

Rendben, vegyük úgy, hogy a zsebében 300.000,- forint áll a rendelkezésére egy új karóra vásárlására és az ön egyetlen kívánsága, hogy minél célszerűbben költse el. A csuklójára szánt potenciális jelöltek köre az így meghatározott feltételek mellett nagyon terjedelmes és kiváló darabok ezreit foglalja magába. Amennyiben viszont elfogadná a javaslatot, hogy az óra, amelyet meg kíván vásárolni, az idei évben került bemutatásra, akkor van az ön számára 5 TOP kedvencünk, amelyekkel biztos lehet abban, hogy a költségvetéséből az abszolút maximumot hozza ki.

Tessék parancsolni, itt vannak:

SEIKO PROSPEX DIVER SPB0077

Seiko Prospex Diver SPB0077

A valamikori figyelemreméltó, 300.000,- forintos határ a prémium okos karórák érkezésével enyhén devalválódott, és árnyékot vetett az általunk annyira imádott mechanikus karórákra. Így nem maradt számukra más, mint egyre jobbá válni, elkényeztetni a vásárlót és készülni számukra valamivel, amivel az elektronikus játékszerek eddig nem birkóztak meg. A 270.000,- forintos Seiko Prospex SPB0079 búvár újdonság esetében ez a tisztességes, klasszikus, de mindenekelőtt funkcionális dizájn a 6159-es retro búvárok vonásaival és a magas, 200M-ig terjedő vízállóság. A megfontolt dolgoknak egyszerűen nincs szükségük forradalomra ahhoz, hogy kívánatosak legyenek.

TISSOT BALLADE POWERMATIC 80 COSC

Tissot Ballade Powermatic 80 COSC

Nagyjából ugyanolyan árcédulával, mint a sportos Seiko modell, érkezett a piacra az elegáns, Ballade kollekcióból származó kronométer. A legfőbb devizája a COSC hivatal laboratóriuma által igazolt pontosság, amelyet a szilícium lendkeréknek köszönhet, amely ellenáll a mágneses mezők hatásának. Ha emellett a modell mellett dönt, akkor többféle színkivitelezésből választhat. Mindegyik az automatikusan felhúzódó Powermatic 80.811 szerkezet kényelmét kínálja, átlagon felüli, több mint három napos járástartalékkal.

CASIO G-SHOCK GMW-B5000 FULL METAL EDITION

Az 1983-ból származó legenda arany páncélzatban tért vissza. Vagyis, nem csak aranyban, de ezüstben is. A lényeg az, hogy a páncélzat tükörfényezésű acélból készül, aminek köszönhetően a kultusz, de relatíve olcsónak ható műanyag karórából egy reprezentatív kiegészítő lett. Ha önnek fontos a stílus és csatolna hozzá néhány technológiai vívmányt is, akkor a teljes fémkivitelezésű G-Shock a nagy teljesítményű elektrolumineszcens megvilágítással és a praktikus szoláris táplálással fogja elnyerni a tetszését, amelyről az óra elődje csak álmodhatott. Viszont a 180.000,- forintos árról is csak álmodozhatott.

HAMILTON KHAKI FIELD MECHANICAL

Hamilton Khaki Field Mechanical

Svájcban készülő amerikai Hamilton márka az elérhető minőség és az eredeti megoldásoknak a kikiáltott specialistája, és minket ebben a field (mezei) karóracsaládjának utolsó bővítésével tovább erősített. A kézzel felhúzható modell, amely méretileg kisebb, homokcsiszolt tokkal, célszerűen megtervezett 24-órás kiegészítő óraskálával ellátott számlappal és katonazöld színű nylonszíjjal rendelkezik, a megfontolt invesztíció mintapéldája. És nem egész 150.000,- forintért az öné is lehet.

MIDO COMMANDER SHADE

Mido Commander Shade

A századik évfordulójuk ünnepének alkalmából, amelyről a MIDO éppen megemlékezik, ön is szerezhet valamit. És határozottan nem csak a tortamorzsákról van szó. Az 1979-es Commander modell dizájnjával inspirált automata, a szerény véleményünk szerint, a legjobbakhoz tartozik, amit az óráscégek idén bemutattak. Magunk sem tudtuk, hova nézzünk előbb, és hogy az integrált mesh szíj vagy a zseniális, satírozott alappal ellátott számlap kötötte-e le jobban a figyelmünket. Szintén nagy dilemmát okozott, hogy a két elérhető változat melyike bűvölt el jobban. Az arany? Vagy az ezüst? Mindkettő gond nélkül belefér a 300.000,- forintos költségvetésbe.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás