KOMONO – kontrasztokkal és végtelen kreativitással teli karóra

Michal Pindura 0 2017.03.29

KOMONO – kontrasztokkal és végtelen kreativitással teli karóra

Úgy gondolja, hogy az ellentétek vonzása nem is annyira törvényszerű, mint ahogy azt mondják? Lehet, most épp az ellenkezőjéről készülünk önt meggyőzni J. Természetesen nem arra a vonzalomra gondolunk, melyet a romantikus hölgyek éreznek azon férfiak iránt, akik népiesen szólva rossz fiúk, vagy más életből vett példákra. Az ellentétek – melyekről ma beszélni fogunk – itt teljesen másról szólnak. Mind a KOMONO márkájú karórák körül forognak, és az összes az alkotóik szinte feneketlen ötletkútjából fakadnak.

Még mielőtt bemutatjuk a boltunkban található új márka palettáját, nem árt pár információ arról, hol és hogyan jöttek létre a KOMONO karórák. A cég története, melyet ma olyan jelzőkkel illetnek, mint progresszív, megismételhetetlen, vagy a fiatalabb generációkra apelláló, csak nemrég, 2009-ben kezdett íródni. Akkor, a Belga Antwerpenből származó két vállalkozó, Anton Janssens és Raf Meas, azt próbálták megfejteni, hogyan lehetne magas minőségű „streatwear“ kiegészítőket juttatni az emberek közé úgy, hogy az innovációra és a stílusos dizájnra fordított kiadások csak olyan mértékbe kerüljenek az árképzésbe, hogy szinte mindenki megengedhesse magának.

KOMONO Winston

A kezdeti vizsgálódás után, hogy miben tudnák kiélni kreativitásukat, fantáziájuk szabadjára engedésével úgy, hogy eközben ne essenek túlzásba, választásuk a napszemüvegekre és karórákra esett. KOMONO márkanév alatt kerültek eladásra, ami japán nyelvből lefordítva annyit jelent „kis dolgok“. Ahogy az az életben lenni szokott, a kis dolgokból születnek a nagyok. Ez az utolsó betűig érvényes a KOMONO márkájú karórákra is.

Hogyan is jellemezhetnénk őket? Megpróbáljuk a fent említett ellentétekkel – mert az egész arról szól. A karórák stílusa retro és egyben futurisztikus, dizájnilag teljesen letisztult és mintázatokban pompázó, művészi és egyszerű is egyben. Bármelyik szemszögből fogja vizsgálni őket, mindig egy klasszikus analóg karórát fog látni a lehető legegyszerűbb formában, mely a dizájn változatosságának szolgáltat remek termőtalajt a geometriai formák alkalmazásával, ill. az óraszíjnál a természet által ihletett motívumok vagy textúrák használatával.

KOMONO Winston Royale

Arról, hogy az ellentétekre és divatra tett voks, mely úgy mondva egy kéznyújtásnyira van, kifizetődött a KOMONO márkának, több, mint száz különböző termék, azok variációi és jelenlétük a világ 35 országában tanúskodnak. És ez még mindig nem minden. A KOMONO az együttműködés mestere, cégekkel és személyiségekkel az élet minden területéről a skateboardingtól, a textilfestészeten, a graffitin át a divat újságírásig. Nem egyedülállók a híres festőművészek alkotásaival vagy architektonikus és művészeti stílusokkal befolyásolt edíciók sem. Az erők összekötésének – az ún. collaborations-nak – köszönhetően olyan eredeti darabok jönnek létre a KOMONO vezénylése alatt, melyek azon személyiségek karakteréről és ízléséről tanúskodnak, akik hozzájárultak külalakjuk tervezéséhez.

KOMONO karórák a 2013-as nyári kollekcióból

Az óragyártás szempontjából a KOMONO modellek a divat karórák számos enklávéjához tartoznak. Alacsony nikkeltartalmú nemesacélból gyártott tokok, ásványi üvegek és az eső és a vízzel való véletlen érintkezéssel szemben megvédő 30M/3ATM-ig terjedő vízállóság jellemzik. A tokhoz a karórák típusához és karakteréhez illő szíjak vannak szerelve, melyek valódi olasz bőrből, szövetből, illetve acél meshu-ból készülnek. Úgy a férfi, mint a női modellek meghajtásáról kivétel nélkül hárommutatós japán szerkezetek gondoskodnak. Érdekesség, hogy a KOMONO egyetlen órájában sem enged teret a funkcióknak, még a dátumkijelzőnek sem.

KOMONO Winston Regal All Black

Szóval, még mindig kitart azon álláspontja mellett, miszerint az ellentétek nem tudnak hosszútávon együttműködni? Amennyiben mégis további bizonyítékra lenne szüksége, elég, ha körülnéz a kínálatunkban szereplő KOMONO karórák közt, melyet jelenleg húsz férfi és szinte ugyanannyi női modell alkot.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás