Karórák az olasz extravagancia királyától. A Just Cavalli modelljei stílusosak és sokkolóak

Michal Pindura 0 2017.04.23

Karórák az olasz extravagancia királyától. A Just Cavalli modelljei stílusosak és sokkolóak

Az extravagancia királya. A pompa királya. Az állatminták királya. Az összes felsorolt cím egy személyhez tartozik - a bohém Roberto Cavalli-hez. Egy olyan férfihez, akinek alkotó csoportjai gondoskodtak a kínálatunkban található legleleményesebb karórák dizájnjáról. Arról, hogy valójában ki Roberto Cavalli, hogyan jött létre a Just Cavalli márka és milyen órákat várhat tőle, a mai blogunk következő soraiban olvashat.

A ma 77 éves Roberto Cavalli, a divatvilág megbecsült tagja, 1940-ben születetett Florenciában. Szerény körülmények között nevelkedett, de annál nagyobb tehetséget örökölt szüleitől és nagyszüleitől. Anyja varrónő volt, nagyapja impresszionista festő, így nem csoda, hogy Roberto már kiskorában megmutatta művészi adottságait. Az elsődleges próbálkozások után a lenyomatos bőrrel, a különböző dekorációs technikákkal való kísérletezéseken és a bőr struktúrájának szisztematikus megismerésén keresztül, már tanulmányai közben a bőráru szakértőjévé vált.

Roberto Cavalli első divatbemutatója

Az iskola befejezése után, amikor már maga mögött tudta a bőr általa tervezett mintalenyomatának szabadalmazását, a különböző bőrdarabok összevarrásával kezdett foglalkozni, aminek eredményeként egyedi takarók és köpenyek jöttek létre. Roberto Cavalli az igazi hírnevet és elismerést viszont csak a múlt század 70. éveiben szerezte meg. Erről egy botrány gondoskodott, melyet az 1972-ben a Pitti palota Sala Bianca-ban az első kollekciójának prezentációja okozott. Az olasz divatlapok akkor nem tudták magukat túltenni azon, hogy a fiatal dizájnőr volt olyan bátor, hogy a lejáratott denim modelleket kiengedte a kifutóra, melyek ráadásul patchwork stílusban voltak összevarrva. Viszont ebben az esetben is igaz a mondás, hogy a rossz reklám is reklám. Ezen extemporé ugyan néhány évre háttérbe szorította Roberto Cavallit a rivalda fényből, viszont végső soron sikerült neki besorakozni az olasz- és világdivat olyan óriásai közé, mint Versace vagy Dolce & Gabbana.

Just Cavalli karórák kígyóbőr stílusú számlapokkal

A 90. években az akkori feleségével, Eva Duringer-rel együtt a saját márkájával visszatért a reflektorfénybe. És ez a visszatérés teljes pompában történt. A bemutató a divat központjában, Milánóban került megrendezésre és bebizonyította, hogy Roberto Cavalli egy valóságos divat celebritás. A következő, rendkívül sikeres tíz év során Cavalli elkezdett terjeszkedni a női ruhakollekciók piacán és új márkák bevezetésére is sor került. Az egyik közülük a Just Cavalli volt 2000-ben. A fiataloknak kialakított márka portfóliója jelenleg férfi ruházatot, alsóneműt, szemüveget, lakberendezési kiegészítőket és természetesen, karórákat tartalmaz.

Just Cavalli karóra, mely kígyóra emlékeztet

A Just Cavalli karórák összes sorozata úgy lett megtervezve, hogy a nagymértékben stílusos divatkiegészítő karakterük által a fiatalabb korosztályú vásárlókat is megszólítsák. A Just Cavalli férfi és női modelljeit is merész formák, új minták és az élénk színek kontrasztja jellemzi. Mindig úgy vannak tervezve, hogy a márka aktuális ruházati vonalával egyöntetű egységet alkossanak.

A Just Cavalli karórák elegánsak, kreatívak és minden körülmények közt készek meglepni önt valamivel, amihez más márkáknak nincs elegendő bátorsága. Ez főleg a női modellekre érvényes, melyekkel Cavalli gyakran demonstrálja határtalan fantáziáját és az állatmotívumokhoz való ragaszkodását. Nem csak a hagyományos leopárd-, illetve kígyóbőr mintákról van szó, de a teljes koncepcióról. Nem szokatlanok az olyan karórák, melyek, mint egy kígyó körülcsavarják a csuklót, vagy melyek kígyómintájú számlapja kézzel volt festve, pikkely-pikkelyre.

Just Cavalli karóra kézzel festett számlapja

A férfi karórák sokkal kiegyensúlyozottabbak, decensebbek és formálisabbak. De Cavalli náluk sem állta meg és olyan stílusteremtő részleteket komponált beléjük, mint a gúla alakú kiemelkedések a karkötőkön, vagy vésett gilos minta a számlapokon. Rendelkezésre állnak sportos darabok is, melyek széles kerülettel és kaucsukszíjjal rendelkeznek.

Just Cavalli fontosnak tartja az anyagok minőségét és az elsőosztájú kivitelezést. Az órák közvetlenül Olaszországban készülnek, japán quartz (elemre működő) szerkezetekkel vannak felszerelve és többségük minimum 30M/3ATM-ig vízállóak. A férfi és női modellek is nemesacélból készülnek és számlapjaikat keményített ásványi üveg védi.

Just Cavalli férfi karóra

Robert Cavalli szerint az órák és a divat világa sok mindenben hasonlítanak egymásra. A Women’s Wear Daily magazinnak, melyet néha a divat bibliájaként is emlegetnek, adott interjúban ezt nyilatkozta: „Mint óragyűjtő azt tapasztaltam, hogy a karóra, ugyanúgy, mint az estélyi ruha, pontosan definiálja azon személy karakterét és lelkiállapotát, aki viseli.“ Tehát, ha önhöz közel áll a luxus, a kifinomultság és az opulencia sem áll öntől távol, akkor a Just Cavalli karórákkal könnyen megvalósíthatja önmagát.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás