Karóra vásárlását tervezi? Ezt az 5 tanácsot tartsa be és nyert ügye van

Michal Pindura 0 2018.01.07

Karóra vásárlását tervezi? Ezt az 5 tanácsot tartsa be és nyert ügye van

A karóravásárlás a legegyszerűbb dolog a világon. De csak annak, aki pontosan tudja, mik az elvárásai és milyen órát szeretne. A többiek számára az óra kiválasztása és megvásárlása valódi rémálommá válhat. Több ezer van belőlük és kiválasztani azt az egyet néha szinte lehetetlen küldetés.

Viszont nem szabad hagyni magunkat elbizonytalanítani. Mindent lehet, ha tudja az ember, hogyan kell azt csinálni. Valójában elég megfogadni öt egyszerű tanácsot és nyert ügye van. Amennyiben ezekhez fogja tartani magát, megtanul magán a vásárláson felül gondolkodni és első lépésként a következő kérdéseket fogja feltenni magának:

– miért szeretném pont ezt a modellt és nem egy másikat?
– hová fogom viselni?
– mi a fontos számomra egy karórán?

Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a választás folyamatát, összeírtunk öt hasznos tippet, amire fontos összpontosítania az első órája megvásárlása előtt. Akkor hát kezdjük is.

5 TANÁCS A KARÓRA MEGVÁSÁRLÁSA ELŐTT

1. TANÁCS

Mindjárt az elején a legalapvetőbb kérdés – tulajdonképpen miért is szeretne egy karórát? Jól fontolja meg, hogy azért vásárolja-e, mert szüksége van valamelyik funkciójára vagy csak meg szeretné villantani divatérzékét. Gyakran fogja viselni vagy csak alkalmanként? A mindennapi viselésre a dizájnilag neutrálisabb órák illenek, a társasági eseményekre az elegánsabb modellek az ideálisak és teljesen más típust kívánnak a sporttevékenységek. A választását jól meg kéne fontolnia az eseteknél, hogy ha azt várja az órától, hogy legyen ellenálló, vagy akkor, ha a gyermekei még kicsik ????

2. TANÁCS

Határozza meg, mi az elsődleges az ön számára. A terve, hogy az órája lenyűgöző legyen és az is fontos, hogy egy neves márka gyártsa? Az órának külsőleg letisztultnak, minimalistának kéne lennie, vagy ellenkezőleg, azt kívánja, hogy minél komplikáltabb legyen? Azt is fontos meghatároznia, mennyire lényeges önnek a dizájn és hogy mérvadóbb-e, mint az, amire az óra képes. Ugyanis nem mindig érvényes az, hogy az óra, amely a funkciók szempontjából csúcsminőségű az ugyanúgy kielégítő a külsejét illetően is.

Az óraválasztást alaposan gondolja meg

3. TANÁCS

Szűkítse le választását csak arra az óratípusra (kategóriára), amely iránt érdeklődik. Öltönyhöz és estélyihez szeretne órát? Akkor figyelmét a klasszikus analóg modellek felé irányítsa. Amennyiben a sportok a szenvedélye, szélesebb téren mozoghat, a búváróráktól, a pilótaórákon keresztül egészen a racing modellekig. Figyelemmel kíséri a divattrendeket és a blogerek által inspirálódik? Ebben az esetben ne is gondolkozzon más kategóriában, mint a fashion karórák, amelyekhez híres dizájnőrök adták a nevüket.

4. TANÁCS

Állapítson meg egy pontos költségvetést és igyekezzen betartani. Ez megint valamivel leszűkíti a választékot és ön így közelebb kerül a végső döntéshez. Jegyezze meg, az az óra, amelyet a hagyományos órásboltok értékesítenek, nem minősül befektetésnek. Már amikor kiviszi a boltból, veszít értékén. Szintén meg kéne értenie, hogy bármennyire is minőségi egy karóra, bármilyen magas is az ára és a márka után, amely legyártotta óriási a kereslet, ha önnek nem felel meg a kinézete, ne fecsérelje rá idejét. Azt az órát, amely nem tetszik, úgy sem fogja viselni és kár pénzt költeni rá.

Az óra ára nem mindig irányadó és nem lehet mindig hagyatkozni rá, általában viszont pont az áruk szerint lehet az órákat négy alapkategóriába osztani. 80.000 Ft-ig beszélünk a klasszikus fogyasztói karórákról, 300.000,- Ft-ig megfizethető minőséget kap, 300.000,- Ft fölött már az arany középúton halad és 3 000 000,- Ft fölött pedig valódi luxussal fog találkozni.

5. TANÁCS

Meg van már a kitippelt modellek listája? Gratulálunk! Az ünneplést viszont addig még mellőzze, amíg ki nem választotta a megbízható boltot is. Erre a fázisra nyugodtan fordítson néhány hetet is, ne siessen. Olvassa el az értékeléséket, kérdezze ismerőseit, nézzen utána a részleteknek az egyes cégekről és e-shopokról. Bár az ár fontos, ne csak azt figyelje. A megspórolt pénz jól jön, de mire megy vele, ha az eladó egy idő után már nem veszi önnek a telefont és nem lesz kinél érvényesíteni a garanciát.

Az internet temérdek lehetőséget kínál, hogyan lehet megismerni a felelősségteljes eladót, aki az órán kívül szakképzett támogatást is ad és válaszokat a kérdéseire. Amennyiben a kereskedő nem tett önre pozitív benyomást, köszönje meg neki az önre szánt idejét és forduljon egy másikhoz.

5 HASZNOS TIPP

1. TIPP

Kerülje el a zugkereskedőket, vásárcsarnokokat és már az első ránézésre gyanús boltokat. Biztos lehet abban, hogy az ilyen üzletemberek nincsenek megfelelően képezve. Az órákról való tudásuk gyakran eltorzított és a tanácsok, amelyeket adnak, nem mindig helyesek.

Győződjön meg az értékesítő megbízhatóságáról, amelytől az órát tervezi megvásárolni

2. TIPP

Ne siesse el a vásárlást. Engedje, hogy az öt tanácsunk vezesse, és garantáljuk önnek, hogy a végén nem fogja megbánni a döntését. Gondoljon arra, hogy az óra több, mint csak egy szép kiegészítő a csuklóján.

3. TIPP

Amennyiben fontos önnek, hogy az óráját több évig is viselhesse, akkor messziről kerülje el a trendi modelleket. A trendi- és divathullámok nagyon gyorsan változnak, és ami ma divatos, az holnapra idejét múlttá, sőt viccesé válhat.

4. TIPP

Ne hagyja figyelmen kívül a gyanús dolgokat. Ha az órának túl alacsony az ára, legyen gyanakvó. Különösen az online felületen bizonyosodjon meg arról, hogy hivatalos viszonteladóhoz van-e szerencséje. Tétovázás nélkül kérje el a hivatalos forgalmazó által kiállított bizonylatot arról, hogy értékesítheti az adott márka karóráit. Minden értékesítőnek betekintést kéne tudnia adnia ebbe a dokumentumba.

5. TIPP

Ne féljen kérdéseket feltenni. Olyan helyekből, ahol meg tudják válaszolni őket, több is van. Kérdezzen a vitafórumokon, a hagyományos boltokban és ne feledje a mindent tudó Google-t sem. Mindezen helyeken sok információt tudhat meg, amelyek segíthetnek önnek tájékozódni az órák világában.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás