Hogyan mérjük le a csuklónk kerületét, hogy az óra tökéletesen passzoljon rá? Vegye segítségül vonalzónkat

Michal Pindura 0 2017.06.18

Hogyan mérjük le a csuklónk kerületét, hogy az óra tökéletesen passzoljon rá? Vegye segítségül vonalzónkat

Nem is volt olyan rég, hogy röviddel egymás után a Facebook oldalunkon és a boltunkban is tanácsokkal szolgáltunk a vásárlóinknak, hogyan mérjék le csuklójuk méretét, hogy az óra tökéletesen passzoljon rá. Segítettünk, mert tudjuk, hogy ennek a látszólag egyszerű műveletnek megvannak a maga buktatói, melyeket jó még azelőtt megismerni, hogy a megálmodott modellt a kosárba helyezi és kézbesítteti.

Az útmutatás és a segédeszköz, melyekkel készültünk, főleg azon vásárlóknak ajánlott, akik tagozott fémkarkötővel ellátott karórát terveznek vásárolni. Ellenőrzésképpen a bőr-, illetve textilszíjjal ellátott modelleknél is felhasználhatja, de ezek esetében a rövidítés és hosszabbítás többnyire csak a csat egy-két lyukkal való odébb helyezéséről szól.

Az útmutatás szöveges és grafikus formája univerzális, megfelel a nőknek, férfiaknak és gyerekeknek is, akiknek csuklókerülete 5-től – 25 centiméterig terjed. Ez külön a vonalzót érinti, melyet kinyomtathat, és segítségével megbízhatóan megállapíthatja, milyen méretűre igazíttassa az óra karkötőjét.

Mielőtt nekilát a mérésnek, gondoljon arra, hogy a karkötő hosszába beleszámítódik az óratok és az óracsat is – szóval úgy kell mérni, mintha az óra fel lenne csatolva csuklójára. Csak önön múlik, hogy inkább a lazábban, vagy ellenkezőleg a szorosabban felcsatolt órát részesíti előnyben, de azt ajánljuk, hogy a vonalzót ne húzza túl szorosra. A melegebb időben, amikor az csukló kerülete egy kicsit megnő, az óra szoríthat. Másrészt, a lazább mérésnél azt kell figyelembe venni, hogy a tenyérig lecsúszott óra galibázhat bizonyos tevékenységeknél és sportoknál.

1. Első sorban 1:1 méretarányban (az oldalhoz igazítás nélkül) húzza le ezt a PDF dokumentumot. A kinyomtatott dokumentum megfelelősségét egy hagyományos vonalzóval ellenőrizheti le.

2. Amennyiben a vonalzót nem tudja, vagy nem akarja kinyomtatni, ugyanilyen jó szolgálatot tesz a szabó mérőszalag.

3. Miután kinyomtatta a vonalzót, vágja ki és tekerje a csuklója köré úgy, hogy a szűkebb felét áthúzza a kivágott nyíláson keresztül. Húzza megfelelő méretre – úgy, hogy kényelmes legyen.

4. A szám, mely a legközelebb van a nyíláshoz kifejezi a csuklója kerületét és majdnem ugyanolyan, mint a karkötő és az óratok együttes hossza.

A lemért kerület alapján, mely értékét a megrendelés megjegyzésében rögzít, az óraszíjat a kívánt hosszra igazítjuk. A kivett elemeket hozzácsomagoljuk az órához, és szükség esetén bármikor felhasználhatja őket a karkötő ismételt meghosszabbítására.

A karkötő rövidítését ingyenesen végezzük, csak bízza ránk. Nem arról van szó, hogy nem bíznánk az ön ügyességében, de biztos, ami biztos – ha az óra egy szakszerűtlen beavatkozás következtében sérül meg, akkor erre a garancia nem vonatkozik. És ezt biztosan nem szeretné kockáztatni.

Amennyiben az útmutatóval kapcsolatban valamit nem ért, vagy valami teljesen másban szeretne tanácsot kérni, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás