Gyémántos karóra. Valódi ékszer a csuklóján.

Michal Pindura 0 2018.01.14

Dámske diamantové hodinky Tissot T-Wave

Már az isteni Marilyn Monroe is tudta, hogy a gyémánt a nő legjobb barátja. Biztosan, a körülrajongott díva megengedhette magának, hogy ezt állítsa. Jól szituált férfiak, híres színészek, befolyásos politikusok körében mozgott, akik az iránta való vonzalmukat gyakran pompás ajándékokkal és opulens ékszerekkel mutatták ki.

A közismert frázis, amelyet Marilyn az 1953-as „Szőkék előnyben” című filmben énekelgett, úgymond elnépiesedett. Az eltelt évek alatt elhangzott az ausztrál vörös, Nicole Kidman szájából a Moulin Rouge című filmben és szívesen vette kölcsön Christina Aguilera is a Burlesque musical-ben. Lehetséges, hogy az említett sztárok tévednének a gyémántokat illetően?

Női, gyémánttal kirakott karórák Calvin Klein Minimal K3M211CS

Ami biztos, hogy a gyémánt egyértelműen a legkedveltebb drágakő a „nagy négyesből“, amelybe rajta kívül még a rubintot, a zöld smaragdot és többnyire a kék zafírt soroljuk. Utánozhatatlan varázzsal rendelkezik, felülmúlhatatlan tűz van benne (ez az a fény, amely karakterisztikus a csiszolt gyémántokra) és nincs párja a tartósságban/állandóságban és a presztízsben sem. Hisz mindenki tudja, hogy a gyémánt a legnagyobb luxus képviselője és a vele ellátott ékszerek általában valami különlegeset hivatottak kifejezni. Felsorolhatnánk az eljegyzéseket, évfordulókat, promóciókat, esküvőket, Bálint-napi ünnepségeket…

TIPP: A legismertebb gyémántcsiszolási formák: briliáns (kerek), princess (négyzet kerek sarkakkal), Marquise és smaragdcsiszolás (csapott sarkú téglalap).

Leggyakoribb gyémántcsiszolási formák

Az ékszerészek és órásmesterek, akik a gyémántokkal dolgoznak, nagyon jól tudják, mire képesek. Néhány érzékkel, ügyesen elhelyezett csiszolt kövecske egy teljesen új dimenzióba helyez minden ékszert és karórát is. Ezeknek köszönhetően az egyszerű modellek is pompára, bájra és karizmára tesznek szert, amelyet más modellek, amelyekre nem jutott gyémánt, csak halkan irigyelhetnek.

Ha azt mondjuk „gyémánt“, akkor sok nőnek, de főleg sok férjnek megremeg a térde, ha csak a gyémántokkal kirakott karóra árára gondol. Természetesen, a piacon vannak szemtelenül drága modellek is az elismert ékszerész mesterektől, amelyek szó szerint el vannak halmozva a pavé technikával beültetett csiszolt gyémántokkal. De nem minden gyémántos karóra jelent elérhetetlen álmot. A gyémántok egyik legnagyobb devizája ugyanis az, hogy a karórákban való felhasználásuk többnyire a régi és az évek által igazolt jó öreg elvet hirdeti, amelyet minden nagyon jól ismerünk, miszerint a kevesebb néha több.

Női, gyémánttal kirakott karórák Certina DS First C030.250.36.106.00

Elegendő egyetlen apró tüzes szemecske, illetve több csillogó kövecske az indexek helyén és kész a csoda. A kisebb és törvényszerűen könnyebb gyémántok nem olyan drágák, hogy feltűnően megemelnék az óra árát és emellett sokkal jobban díszítik azt, mint egy darab néhánykarátos kő. Ha megnézik, milyen gyönyörűen és egyben visszafogottan emelik ki a svájci Calvin Klein, Certina vagy Tissot karórák szépségét, azonnal megérti, miért olyan keresettek ezek a drágakövek és az általuk díszített karórák.

Női, gyémánttal kirakott karórák 460.15.053.07

TIPP: Tudta, hogy a karát elnevezés, amellyel a gyémánt súlyát jelölik (1 karát = 0,2 gramm), a szentjánoskenyérfa gyümölcsének arab elnevezéséből származik? A rendszerint 0,195 gramm súlyú kemény magok az ókorban nehezékként voltak használva az arany, az ezüst és a drágakövek mérésénél.

Amennyiben saját maga vagy az életében fontos személy részére egy gyémántos karórát szemelt ki, ne engedje, hogy a drágakövek lebilincselő ragyogása annyira hatalmába kerítse, hogy meg sem győződik arról, hogy tényleg valódi gyémántokról van-e szó. Minden órának, amely akár csak egyetlen kövecskét tartalmaz, tanúsítvánnyal kell rendelkeznie, amely információkat tartalmaz a gyémántok színéről, tisztaságáról, csiszolatáról, súlyáról és számáról. Ha teljes bizonyosságot szeretne a valódiságukról, ne várjon a pillanatra, amikor az órát kiemeli a dobozából. Még a vásárlás előtt kérje meg az eladót a tanúsítvány bemutatására.

Női, gyémánttal kirakott karórák Tissot Chemin des Tourelles T099.207.11.116.00

Ha a női karóráról néha azt mondják, hogy képes egy ékszert helyettesíteni, akkor ez a gyémánt karórára többszörösen igaz. Egy kincs, amely nem szürkül el és mindig, amikor csak rátekint a számlapjára, eszébe juttatja nem csak az óra, de az ön kivételességét is.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás