Festina Extra – magabiztos retro újdonságok, melyek tudják, hogy különlegesek

Michal Pindura 0 2016.12.04

Festina Extra - magabiztos retro újdonságok, melyek tudják, hogy különlegesek

Hányadszor is ássuk bele magunkat bloggunkon a retro dizájn témájába? Teljesen biztos, hogy két kezünk összes ujja is kevés lenne minden modell összeszámlálásához, melynek külalakja ez lemúlt korokból fakad. Viszont először van szerencsénk olyan órához, mely több, mint az átlag. Ez ugyanis EXTRA!

A spanyol Festina márka új quartz kollekciója, mely a magabiztos Extra nevet kapta, nem csak a nevének köszönheti különlegességét. A letisztult férfi és női darabok külalakja – összesen 36 van belőlük – a Festina ikonikus óraszériáiból ered, melyeket csaknem hét évtizeddel ezelőtt, az akkor még büszke svájci márka, ugyanezzel a megjelöléssel gyártott.

Festina Extra, 39 mm-es férfi karóra

Az 1948-ban gyártott modellekből választott bizonyos típusok újraélesztésével  szeretné  az egyik legsikeresebb márka az elérhető árkategóriájú stílusos órák szegmensében bebizonyítani, hogy az egyedi remek dizájnnal rendelkező modellek ellenállnak az idő múlásának. Annak érdekében, hogy a retro újdonságok annyi teret kapjanak a médiában, amennyi joggal megilleti őket, a propagálásukra a Festina márka a skót színészt, Gerard Butler-t kérte fel.  

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a barcelonai órásmesterek nem találhattak volna megfelelőbb személyt erre a feladatra. A legtündöklőbb csillaguk a márka nagykövetei köréből, a reklámanyagokban az ötvenes évek sikeres New-York-i üzletemberének szerepében tetszeleg, aki a Festina Extra karórának köszönhetően a jelenben találja magát. Itt, a modern időben, az új kollekció minőségének köszönhetően egy extraordináris úriemberré válik.  

Festina Extra Gerard Butler

Ezen párosításért ugyanolyan hangos ováció jár a Festinának, mint az újdonságok jól sikerült, mértékesen régimódi, de ugyanakkor abszolút aktuális külalakjához. Az órás reklámszpottokat kísérő szlogenek általában fennköltesek, most viszont „A divat változik, a stílus örök“ szlogennél nem marad más választásunk, mint hogy egyetértsünk vele. A modellek elegáns vonalai és mértékletes díszítésük annak a bizonyítékai, hogy az, ami valaha kitűnő volt a megfelelő hozzáállással utolérheti és talán még meg is előzheti napjaink trendjeit. 

Festina Extra, 29 mm-es női karóra

Ahogy azt már említettük, a Festina Extra kollekció harminchárom modellből áll, melyek többsége női darab. Mindegyiknél, és most nem számít, hogy a férfiaknak szánt 39 mm-es órákról van-e szó, vagy a női szépséget kihangsúlyozandó 29, illetve 20 mm-es darabokról, a tokja 316L jelölésű nemesacélból készül. A korabeli divat szerint bőrszíj, illetve rozsdaálló acélból vagy a kényelmes acélszövetből – mushu-ból – készült karkötő van hozzájuk csatolva. A retro hangulatot nem csak a különleges karkötők idézik, melyek a valamikor közkedvelt kinyújtható (stretch) karkötőkre emlékeztetnek, de úgyszintén a boltíves ásványi üveglapok is. A lapos kristályokat el sem tudjuk ezen órákhoz képzelni.

Festina Extra – a tok felépítése

Ha így befejezésül a Festinának még valamit külön meg kéne köszönnünk, akkor azok a kis másodperc funkció csodásan leegyszerűsített és EXTRA vonzóan kidolgozott szubszámlapjai lennének. A spártai, kereszt formájú tengelyei remekül egészítik ki az exkluzív duo „dauphine“ mutatókat és a felhasznált óramarkereket. Arról nem is beszélve, hogy épp olyanok, amilyenekre egy óra reedíciójának szüksége van ahhoz, hogy dizájnjának minden egyes szavát elhiggyük.

Festina Extra kollekció

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás