Festina Chrono Bike 2018 – kerékpáros állócsillag a színek és a nagyobb dinamika jegyében

Michal Pindura 0 2018.07.08

Festina Chrono Bike modellek szilikon-szíjakkal

Amennyiben valaki azt gondolta, hogy a Festina, miután felbontotta a világhírű Tour de France-val való partnerségét, feledésbe temeti a kerékpározást, már valószínűleg rájött, mekkorát is tévedett. Mint minden évben, az aktuális szezon előtt is azt a feladatot kapták e spanyol márka dizájnőrei, hogy tervezzék meg a legkarakterisztikusabb quartz kronográfjuk, a Chrono Bike legújabb kiadását. Hogy oldották meg a feladatot?

A Festina Chrono Bike speciális edícióját megint Richard Virenque népszerűsíti

Két kihívással is meg kellett nekik birkózniuk. Az első, szerintünk a bonyolultabb feladat, a valami új kitalálása volt. A Festina ugyanis a kerékpározás világában való 25 éves részvétel alatt már sok mindent kipróbált és bár a dizájnőrei nem szenvednek hiányt az ötletekben, a lehetőségeik az alkotói felemelkedésre évről évre korlátozottabbak. A második kihívás a szükségszerűség kategóriába tartozott – azon elemek bekomponálása nélkül, amelyek legalább szimbolikusan összekötnék az órát a kerékpározással és a kerékpárokkal, már nem is a valódi Chrono Bike-ok lennének, amelyekhez hozzászoktunk. És most, hogy már biztosan volt ideje átnézni a 2018-as év modelljeinek képeit, azt kérdezzük: milyen munkát végzett a dizájnőr csapat?

#chronobike2018 #variations #newarrivals #festina #festinawatches

Príspevok, ktorý zdieľa Zoltán Ilkei (@zilkei),

Tizennégy változat, abból tizenkettő standard kialakítás és egy speciális kiadás, most is a dinamika hullámát meglovagolva, de most jobban támaszkodnak a színekre, mint bármikor ez előtt. A Festina rendszeresen játszadozott a feltűnőbb árnyalatokkal, de azok feltűnése mindig csak a számlap akcentusaira korlátolt mellékes dolog volt. A Chrono Bike 2018 újdonságokban több teret kaptak és el kell ismerni, hogy a sárga, a narancssárga, a kék vagy a piros profilozott szilikon szíjnak, amellyel erősen a tavalyi Originals 20330-as modellekre emlékeztetnek, a – tavaszi és nyári hónapokhoz kötött – kerékpárszezonban megvan a maga létjogosultsága.

Az új, 2018-as Festina Chrono Bike kollekció egy része

A hat, enyhén elegánsabb acélszíjas darab már óvatosabban bánik a színekkel úgy, hogy ne csak a kerékpározást kedvelő baráti társaságok körében legyen viselhető. Az opalizáló, több színben elérhető számlaphoz ugyanúgy, mint a sportosabban koncipiált testvéreinél is, színben megkülönböztetett nyomógombot csatolnak a második óra pozícióján, amely a kronográf elindítására szolgál.

Festina Chrono Bike modellek acélkarkötőkkel

Ami a 100M/10ATM-ig vízálló acéltok paramétereit és külsejét illeti, újra az Originals 20330-as szériát kell megemlítenünk. A fekete, PVD réteggel bevont kerület és a csiszolt lábacskák formájában megnyilvánuló inspiráció vitathatatlan. De ellentétben velük, a Chrono Bike 2018 teste főleg a nagyobb gomboknak köszönhetően sokkal vadabbul hat. Az agresszív külsőt az a tény sem lágyítja, hogy az Originals 20330-as kollekcióhoz képest az óratok mérete teljes 3 milliméterrel kisebb. A Festina valószínűleg arra a megállapításra jutott, hogy a 44 mm-es átmérővel a potenciális vásárlók szélesebb körének tud kedveskedni.

A kerékpáros nüánszok az új kiadásokban szétszéledtek a számlapon és már a hagyományokhoz hűen nem kerülték el a gombokat sem. Ha figyelmesebben megnézi, akkor a kronográf segédszámlapjaiban meg kéne találnia a közúti kerékpárok féktárcsáira való utalást, a lumineszcens felülettel ellátott applikált indexekkel meg-megszakított belső kerületet könnyen kötheti a váltók fogaskerekeihez és a nyomógombokban a féklapokat kéne felismernie. Egy órára elég is, nem igaz?

2018-as Festina Chrono Bike speciális edíció

Festina Chrono Bike 2018 széria csúcsán már tradicionálisan kiemelkedik az a nevezetes hab a tortán, egy speciális kiadás formájában, amely propagálása már hagyományosan a volt kiváló kerékpározó és ma elismert kommentátor, Richard Virenque-re lett bízva. Ez a modell főleg a matt fekete szín rózsaszín-arany árnyalattal való előkelő kombinációjával és az ellenálló zafír kristály bevetésével (a „peletón“ maradékának meg kell elégednie az ásványi üveggel) emelkedik a többi fölé. Ennél az egynél a kollekcióból tartalék bőrszíj és annak a cseréjét megkönnyítő szerszám is került a csomagolásba.

Forrás: Festina

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás