Elég a szürkéből és a feketéből. Vigyen színt a télbe a Fossil Tailor karórával

Michal Pindura 0 2017.01.11

Elég volt a szürkéből és a feketéből. Vigyen színt a télbe a Fossil Tailor karórával

Megbarátkozott már a téllel? Amennyiben csak sóhajtott egyet és arra gondolt, „hát mit is tehetnék“, lehet, hogy eljött a megfelelő idő, hogy más megvilágításba próbálja meg látni a telet. Hisz, mi is hiányzik belőle? A fagy feltűnő rajzokkal játszadozik az üvegtáblákon, a gyerekek élvezik a szünetet, a felnőttek szabadságolnak, a tetőkről hosszú jégcsapok lógnak és a fehér takarónak köszönhetően az éjjelek is kevésbé sötétek. De lehet, hogy mégis lenne valami hiányossága?

Amennyiben a többi évszakhoz képest mégis valami a rosszabb irányba változott volna, akkor az az öltözködésünk pozitív megnyilvánulása. Hová tűntek a színek, hol vannak a telt árnyalatok? Helyettük csak a fekete, a szürke és a melankolikus árnyalatok tömkelegével találkozunk az utcákon, melyek legfeljebb szomorúságot ébresztenek bennünk. Szerencsére, szinte minden nyavalyával meg lehet birkózni. Elég használni a fantáziánkat, nem félni, de főleg valami másra vágyni, mint amire az önt körülvevő kis szürke egerek vágynak. 

Fossil Tailor Multifunction ES4092

Ne féljen, nem kell semmilyen nagy hatású változásnak kitennie magát. Az imázs teljes „felújítására“ elsősorban rá kell hangolódnia. Nyugodtan el lehet kezdeni valami kissebbel. A téli outfitek azonnali és fájdalommentesen derűsebbé változtatásához vezető ideális utat a stílusos kiegészítők jelentik – a nyakláncok, a fülbevalók vagy a karórák. És bár a hosszú bundák és sapkák alatt nem nagyon láthatóak (tán a retikülök kivételével), már csak az érzés, hogy valami színeset visel, tükröződik az ön közérzetén.

Az amerikai Fossil márka, mintha meghallotta volna kérésünket, és besorolta a női karórák utolsó kollekciójába a Tailor Multifunktion sorozatból származó szabadidős modelleket, melyek számára a téli depresszió egy távoli fogalom. Élénk, viszont nem rikítós színei éppen azok, melyekre a decembertől februárig tartó napokban szükségük van. A királykék és a borvörös (vagy burgundi, ha így jobban tetszik) azok az árnyalatok, melyek egész nyáron is sokat nyújtanak, de az ő valódi idejük az ősz első napjának beköszöntével érkezik és a tél utolsó napjával végződik. 

Fossil Tailor Multifunction ES4121

Ami a kék és a borvörös mennyiségét illeti, a Fossil formatervezői igazán kiadtak magukért. Nem ítélték őket a statiszták szerepére, hanem éppen ellenkezőleg, szinte az egész órát beöltöztették velük, kezdve a simított bőrszíjtól egészen a számlap alapjáig, melynek kerülete lágy gillos mintával van kidíszítve. És épp a számlap lesz az a pont, melyet valószínűleg a legszívesebben fog nézni. A multifunkcionális dátum mutatóinak vízszintes elhelyezésének és a felhasznált indexek teljes szettjének köszönhetően gyönyörűen szimmetrikus és áttekinthető. A mutatók is a remek tervezés eredményei – elég szélesek, középen törtek, hogy a fény szebben játsszon rajtuk és világító felület sem hiányzik róluk. Mindkét modell számlapjának részletei rózsaszín arany árnyalatban készültek, melynek köszönhetően feltűnőbbek és fényűzőbbek lettek.

Az újdonságok tokjai tisztességes rozsdamentes nemesacélból készülnek, míg a felületüket matt metallikus PVD bevonat borítja. Annak érdekében, hogy ne legyenek túlzottan egyszerűek és unalmasak, a szíj megszokott felfogatása helyett „oldschool“ formájú lábacskákkal lettek felszerelve, melyek olyan külsővel rendelkeznek, mintha vastag drótból hajtogatták volna őket. A nőies méretű, 34 x 9 mm-es testek ásványi üveggel vannak letakarva és vízállóságuk 50M/5ATM szintig terjed, mely megfelel a zuhanyzásnak és a felszíni úszásnak.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás