Daniel Wellington – a szerencsés véletlentől az ismételhetetlen brit stílusig

Michal Pindura 1 2016.05.22

Daniel Wellington – a szerencsés véletlentől az ismételhetetlen brit stílusig

Néha megtörténhet, hogy a véletlen határozza meg az óra dizájnját és teljes koncepcióját. Erről a Daniel Wellington márka alapítója, a svéd vállalkozó Filip Tysander is tudna beszélni. 2006-ban, amikor Ausztráliában tartózkodott, többször is találkozott egy Daniel Wellington nevű vándorral. Abban az időben, mikor az emberek még nem hordtak maguknál okos telefont, ez az úr a robusztus Rolex Sumbariner karórájában bízott, mely NATO szíjként is ismert, fekete-szürke nejlon szíjjal volt kombinálva. Éppen az óraszíj típusa, a katonai, túlnyomóan tengerészeti történetével és alacsony profiljával volt az, amin Filip Tysander kiépítette az új márka filozófiájának lényeges részét. Svédországba való visszatérése után, 2009-ben már tisztában volt a nevével is. Az inspiráló idegenről nevezte el – Daniel Wellington. A pénzügyi válság befejeződése után Filip Tysander cége dinamikus fejlődést ért el. Egyfős helyi márkából ma már egy sikeres globális társaság, több mint 100 alkalmazottal öt központban, Los Angeles-ben, New York-ban, Stockholm-ban, Hongkong-ban, Sencsen-ben, és 5800 partnerrel szerte az egész világon.

Daniel Wellington – a szerencsés véletlentől az ismételhetetlen brit stílusig

Daniel Wellington, vagy röviden DW 2011 óta az azonnal felismerhető óra szinonimája, melyet a klasszikus külalakja alkalmazkodó, és nem zavaró divatkiegészítővé varázsolja. Fényezett nemesacél vagy rózsaszín-arany acél PVD-s felületű kialakításban érhető el. A vásárlók és vásárló hölgyek öt féle átmérőből válogathatnak, az apró 26 milliméterestől a közepesen nagy, 40 milliméteresig. Az átmérők változatosságánál még jobb a tokok kicsi vastagsága. A Daniel Wellington márka választékában nem talál 6 mm-nél vastagabb órát, aminek köszönhetően nem zavar az ing vagy blúz szűk mandzsettája alatt.

Daniel Wellington – a szerencsés véletlentől az ismételhetetlen brit stílusig

Az egyes modell sorozatokat, a lezser elegancián kívül, további fő jellemzők kötik össze, mint a fehér, egyszerű elosztással és elégségesen széles arany, ezüst, illetve kék kialakítású mutatókkal rendelkező, nem túlzsúfolt számlap. Az indexek stílusától eltekintve, melyek lehetnek egyenesek, gömbölyűk, rómaiak vagy Swarovski kristályból csiszoltak, a Daniel Wellington órák leglátványosabb megkülönböztető jele a NATO szíjak színsémája, illetve a bőrszíjak színe. Kék, rózsaszín, piros, fehér, barna… A színrepertoár és a bőrfajták széles választéka könnyen kielégíti a fogyasztók többségének igényeit.

Daniel Wellington – a szerencsés véletlentől az ismételhetetlen brit stílusig

A női és férfi modellek ráadásul további lehetőségeket is kínálnak a külalak beállítására, az óraszíjak könnyű és gyors cseréjének köszönhetően, melyhez nincs szükség speciális szerszámokra. Minden alkalomra, beleértve az üzleti találkozókra vagy sportra való saját dizájn és új kombinációk kialakítása csak egy rövid pillanat kérdése.

Daniel Wellington – a szerencsés véletlentől az ismételhetetlen brit stílusig

A Daniel Wellington órák a funkcionális felszereltségben is a minimalizmusra törekszenek. A sokfajta kronográf és dátumkijelző helyett, melyek a technikai bonyolultságuk miatt tönkretehetnék a márka eszméjét, csak három alapfunkció van jelen: az órák, a percek, és a másodpercek. Az időkijelzés pontossága mindegyik modellben a minőségi japán quartz (elemes) Miyota szerkezetek patronátusa alatt áll.

A Daniel Wellington márkával összekötött érdekesség a standard fizetett reklám kampányok elutasítása és összpontosítás a bloggerekre és más, a szociális hálón ismert személyekre, melyeknek nemegyszer ingyen adja termékeit. A többiről már a megosztás és a tartalom – túlnyomóan fényképek – virális terjesztése gondoskodik. A DW logóval ellátott órák online népszerűségét legjobban a „követők” száma fejezi ki.

Daniel Wellington – a szerencsés véletlentől az ismételhetetlen brit stílusig

Foto: www.instagram.com/danielwellington

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (1)

János Keresem a márka magyarországi képviseletét.