Casio G-Shock Mudmaster GWG 100 - az arany középút alapáron

Michal Pindura 0 2020.06.10

Novinka Casio G-Shock Mudmaster GWG 100-1A3

GWG 1000, GG 1000, GWG 100... Ki is tud eligazodni köztük? A sárkedvelő G-Shock Mudmaster széria modelljei nem csak a kódjelöléseikkel hasonlítanak, de a laikusokat megtéveszthetik a relatíve hasonló dizájnjukkal és a bennük lévő funkciókkal is. Amennyiben egy kis áttekintést szeretne nyerni róluk, tudnia kell, hogy a 2016-ban bemutatott szuverén, a GWG 1000, amely telis tele van csúcstechnológiákkal, a mai napig a Mudmaster kollekció legmagasabb helyén trónol, és az ára is ennek megfelelő. A tavaly bemutatott könnyített GG 1000 változatokat megfosztották a prémium outdoor felszereltség nagy részétől, viszont így fél áron sem veszítettek semmit a nagy testvérük ellenállósági paramétereiből. És mivel érkezett a Casio 2018-ba?

Mi úgy látjuk, hogy a Japánok még jobban bonyolították a helyzetet. Az új analóg-digitális GWG 100 modellek ugyan a képzelt funkciómennyiség ranglistáján valahol középen helyezkednek el, de velük a Casio a nagy órásfórumok résztvevőit is meglepte, akik egy ideig nem voltak képesek megegyezni abban, hogy az újdonságok hova is tartoznak a céglistán. Hogy elmagyarázzuk, pontosan miről is van szó, mindhármat egymás mellé állítottuk és összevetettük a főbb tulajdonságaikat.

G-Shock Mudmaster GWG 1000 (2016)

Szoláris táplálás - IGEN
Szenzoros felszereltség - IGEN (iránytű, hőmérő, barométer/magasságmérő)
Rádióvezérlés - IGEN
Ár - 699 €

G-SHOCK MUDMASTER GG 1000 (2017)

Szoláris táplálás - NEM
Szenzoros felszereltség - IGEN (iránytű, hőmérő)
Rádióvezérlés - NEM
Ár - 299 €

G-SHOCK MUDMASTER GWG 100 (2018)

Szoláris táplálás - IGEN
Szenzoros felszereltség - NEM
Rádióvezérlés - IGEN
Ár - 299 €

Már ön is látja? Annak ellenére, hogy az aktuális Mudmaster GWG 100 modellek háromból két megfigyelt kritériumban felülmúlják a tavalyi GG-ket – velük ellentétben nem hiányzik belőlük a Tough Solar napelemes táplálás, és a hosszúhullámú sugárzókkal való rádiószinkronizálás, a Multiband 6 sem – az áruk hajszálpontosan megegyező. Nem tagadjuk, hogy a vásárló számára a választás lehetősége remek hír, de nem ártana, ha a Casio egyértelműen megfogalmazná, mivel specifikusak az egyes modellek és miben különböznek egymástól.

Most, hogy már helyre raktuk a dolgokat, fedjük fel az összes kártyát, amelyet a 88 grammot nyomó Casio G-Shock Mudmaster GWG 100 újdonságok a kezükben tartanak. Ismételjük, az atmoszférikus nyomást, a tengerszint feletti magasságot, a hőmérsékletet mérő és a világtájakkal szembeni pozíciót meghatározó szenzorok teljesen kimaradtak, hogy az árak alacsonyan maradhassanak. Másrészről viszont számolhat a hagyományos elemekkel, mint az ütésállóság, a búvárkodásra alkalmas 200M szintig terjedő vízállóság és a sár- és porállóság.

Casio G-Shock Mudmaster GWG 100-1A

Az 56,2 × 54,9 × 17,3 mm méretekkel ellátott  acél-gyanta tokba, amely, mellesleg, szinte hajszál pontosan megegyezik a GG 1000 modellek méretével (56,2 x 55,3 x 17,3 mm), a már felsorolt fő technológiákon kívül, belefértek a szokásos funkciók is, mint a világidő 48 városban, a századmásodperc pontosságú stopper, a 100-perces időzítő, a napi öt riasztó, az előreprogramozott naptár, az akkumulátor töltöttségének indikátora, illetve a teljesen automatikus kettős UV LED Neon Illuminator megvilágítás alacsonyabb energiafogyasztással. Információként elmondjuk, hogy a GWG 1000 modell standard megvilágítással rendelkezik egy LED páros segítségével és a GG 1000 csak egyetlen LED-re hagyatkozik.

Casio G-Shock Mudmaster GWG 100-1A8, detail ciferníka

Tehát kinek is ajánlhatóak az újdonságok? Elsősorban azoknak, akik kiélik magukat a GWG 1000 robusztus külsejében, de nem felel meg nekik a magas ára és a túldimenzionált tok. A GWG 100 ugyanakkor azon felhasználók számára született, akiknek munkájuk vagy hobbijuk elvégzése során nincs szükségük a G-Shock GG 1000 modellek kettős szenzorjára, ellenkezőleg, hiányzik nekik belőlük a szoláris táplálás és a rádióvezérlés kombinációja által nyújtott komfort.

Casio G-Shock Mudmaster GWG 100-1A8, ovládací blok

Magára ismert a fentebbi sorokból? Akkor már csak választania kell a három elérhető változatból:

CASIO G-SHOCK MUDMASTER GWG 100-1A

Casio G-Shock Mudmaster GWG 100-1A

- fekete tok
- fekete részletek
- fekete szíj
- inverz LCD kijelző

CASIO G-SHOCK MUDMASTER GWG 100-1A3

Casio G-Shock Mudmaster GWG 100-1A3

- fekete tok
- arany részletek
- zöld szíj
- standard LCD kijelző

CASIO G-SHOCK MUDMASTER GWG 100-1A8

Casio G-Shock Mudmaster GWG 100-1A8

- fekete tok
- vörös részletek
- szürke szíj
- standard LCD kijelző

Forrás: Casio

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás