Casio Baby-G BGS-100 – divatos, cool és képes számolni a lépéseket

Michal Pindura 0 2017.12.17

Casio Baby-G BGS-100 - divatos, cool és képes számolni a lépéseket

Ön szerint a férfiak vagy a nők az elszántabb sportolók? Akár hiszi, akár nem, az általános nézet ellenére, amely a férfiakat helyezi a szenvedélyesebb sportolók pozíciójába, 60:40 százalékban mi, nők állunk jobban. Legalábbis ezt állítják az interneten elérhető statisztikák. Abból, amit napi szinten látunk az utcákon, a parkokban és a városokhoz közeli kiserdőkben egyértelműen az következik – hogy a nők az igazán elszánt sportolók!

Bár a december az a hónap, amikor a karácsonyi sütemények sütése és az ajándékok vásárlása miatt a kedvenc sportjaink egy picit háttérbe kerülnek, mindjárt az ünnepi lakmározás után közülünk minden második újra előtérbe helyezi. A MOZOGNOM KELL, illetve a LE KELL FOGYNOM PÁR KILÓT típusú motiváló kijelentések hangzanak el a fejünkben. Szóval mit lehet tenni ennek érdekében?

A legegyszerűbb módja, hogy a tévé előtti lustálkodás után újra energiával töltődjön fel és tegyen valamit az egészségéért és alakjáért, kimenni a szabadba. Semmi többre nincs szükség. Elegendő a gyors gyaloglás, a futólépés vagy a futás és a kilók már olvadnak is. De amikor valamit teljes bevetéssel kezd csinálni, biztos, hogy áttekintést szeretne arról, mennyi lépést tett meg az adott napon, illetve mennyit kell még megtennie ahhoz, hogy teljesítse a napi tervet, amelyet az ingyenesen elérhető applikációk valamelyike vagy a kondíciós edzője írt elő.

Casio Baby-G BGS-100-9A

Ezt az apró szolgáltatást a sportteszterek vagy a különböző fitnesz karkötők mindenféle gond nélkül nyújtani tudják. Lemérik, feljegyzik, kiértékelik… és futás után újra a fiókba rejtheti. És ez probléma! Legyenek az előnyök bármennyire is vitathatatlanok, ezek csak célzott készülékek, amelyek egyszerűen nem néznek ki olyan jól, hogy egész nap viselhetőek legyenek. De mi van akkor, ha azt szeretné tudni, mennyi lépést tett meg munkába menet, vagy kutyasétáltatás közben? Tizenöt – húsz percekre kiszedni majd újra lecsatolni a sporttesztert annyira idegesítő dolog, hogy minden áron el szeretnénk kerülni.

Amikor a Casio-ból megkaptuk a Casio Baby-G BGS-100 újdonságok első példányait, abban a pillanatban eszünkbe jutottak azok az ismerős hölgyek és barátnők, akiknek már az ősidők óta csak a megfelelő „felszerelés“ hiányzott a futáshoz. A kívánságuk szerint arra lenne szükség, hogy képes legyen számolni a lépéseket és e mellett olyan megjelenése legyen, hogy ne kelljen lecsatolniuk a csuklójukról még az után sem, hogy teljesítették az aznapi feladatukat és dicsekedhessenek vele környezetüknek még akkor is, ha a sportolás épp nem fér bele az idejükbe.

Casio Baby-G BGS-100, dámske hodinky s krokomerom

Ránézve az új modellekre azt a kérdést tettük fel magunknak, hogy ezek még mindig azok a Baby-G karórák, amiket eddig is ismertünk? Míg némelyik régebbi példányok csak a hatalmas férfi G-Shock könnyített változatai és láthatóan ellenálló karórák voltak, az új „bégéesseket“ más fából faragták. Üde színek, leegyszerűsített sziluett, attraktív nőies kidolgozás, erős kisugárzás… mindezen tulajdonságoknak köszönhetően még divatosabbak és cool-abbak, mint bármelyik korábbi Baby-G. Gondot okozna az egésznapi viselete? Nekünk még véletlenül sem. Már alig bírjuk kivárni, hogy ezt a könnyűcske, csak 34 gramm súlyú szépséget alaposan megszellőztessük a friss levegőn.

Casio Baby-G BGS-100

Tökéletes, hogy a stílusos dizájn mögött ügyesen el van rejtve a funkcionalitás, amely minden sportoló hölgyet megörvendeztet. A 100M/10ATM szintig terjedő vízállóságnak köszönhetően úszhat az órával a csuklóján, az ellenálló gyantatest (sosem hűti a csuklót) megbirkózik az erős ütésekkel és a LED diódák párosával biztosított megvilágítás gondoskodik arról, hogy a sötét téli esték és éjszakák sem szegjenek akadályt a különféle aktivitásoknak. A funkciók között megtalálható a teljes fitnesz felszereltség élen a századmásodperc pontosságú stopperrel, a 100-perces időzítővel és az ötszörös napi riasztóval, amely jól jön a tevékenységek tervezésénél.

Casio Baby-G BGS 100-4A. BSG 100-9A

Viszont ezen óra legnagyobb vonzereje a lépésszámlálóban rejlik, amely erre a beépített háromtengelyes gyorsulásmérőt használja. Ezt el lehet indítani manuálisan, vagy beállítani úgy, hogy a gyaloglás, illetve futás érzékelésénél automatikusan kezdje el számolni a lépéseket. Aktiválás után az LCD kijelzőn megjelenik a lépések összáma és az óránkénti lépések száma és emellett lehetőség van a célérték 1.000-től 50.000 lépésig való beállítására, amely elérését egy praktikus hangjelzés kíséri. Az óra számlapján grafikailag megjelenik a gyaloglás folyamata is és figyelmeztet az elégtelen aktivitás esetén. Amennyiben le szeretné ellenőrizni, mennyi lépést tett meg az előző napokban, a memóriában az utolsó négy hét adatait tudja megtekinteni.

Casio Baby-G BGS-100-7A1, BGS-100-7A2

A Casio Baby-G BGS-100 karórába szerelt lépésszámláló intelligens módon őrzi az energiafelhasználást. Abban az esetben, ha a szenzor hosszabb ideig nem érzékel semmilyen aktivitást, alvó üzemmódba helyezi magát és így spórolja az értékes energiát.

A Casio Baby-G komoly benyomást tett ránk. Ez az első női karóra a Casio-tól, amely lépésszámláló funkcióval rendelkezik! Az extrán jól sikerült stílusos dizájn, amely azonnal elnyeri a tetszését, csak hab a tortán.

Forrás: Casio

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás