Bőr- vagy textilszíj? Nem kell választania, a Timex ajándék szettjében mindkettőt megkapja

Michal Pindura 0 2017.03.15

Bőr- vagy textilszíj? Nem kell választania, a Timex ajándék szettjében mindkettőt megkapja

Ajándék szettek. Már ezen varázslatos szavak kimondása is sokunkat a boldogság érzésével tölt meg. Elsősorban azért, mert talán nem létezik olyan személy, aki ne szeretné az ajándékokat, és másodsorban azért, mert az ajándék szett – kiváltképp olyan, mely a divatterületet érinti – szinte mindig garantálja, hogy elemei tökéletesen illenek egymáshoz.

A nálunk kapható ajándék szettek általában karórából és stílusban azonos karkötőből, medálból vagy fülbevalóból állnak. A kiegészítők kiválasztása sejteti, hogy tíz esetből kilencben (és itt még hozzáadhatnánk pár tizedet) olyan szettekről van szó, melyek a női ruhásszekrény felé veszik az irányt, ahol a gondosan kiépített bizsutéria- vagy ékszerkollekciók örvendetes felüdülését fogják előidézni. Ki ne vágyna rájuk? Velük a kiegészítők kombinálása az outfithez  gyerekjáték, a teljes, máskor talán hosszadalmas folyamatot pár másodpercre rövidítik, és az eredmény… az mindig – de tényleg mindig, megéri a pénzét. A hölgyek örülnek, de mi a helyzet a férfiakkal?

Timex Weekender Box Set TWG012500, csomagolás

Az ajándék szettek ezen apró igazságtalanságát velünk együtt az amerikai Timex márka dizájnőrei is észrevették. Jókora kihívás állt előttük két célkitűzéssel: 1. kitölteni az ajándék szett lényegét; 2. úgy megtervezni, hogy tartalma úgy a hölgyek, mint a férfiak tetszését is elnyerje. Mivel a karkötők és az azokhoz hasonló díszek iránt nem minden férfi nyilvánít megértést, a könnyebb unisex utat választották, melyről egyformán könnyen elérhetők a női és a férfi csuklók is. A kompromisszumos, viszont megalkuvást nem tűrő megoldás neve Timex Weekender Box Set TWG012500.

Timex Weekender Box Set TWG012500

A csinos fekete dobozban, mely kemény kartonból készült, világos fa textúrával rendelkező alapon, a vásárlók által keresett Weekender sorozat modellje található, mely fesztelen casual stílusát a simított bőrből készült barna szíj viszi el a lezser elegancia felé. Mindjárt mellette fekszik a másik óraszíj, most viszont sportosabb NATO heveder tengerészkék nylonból. Amennyiben ebben a pillanatban az a gondolat jutott eszébe, hogy minden szíjcserénél babrálni kell a kis tengelyek kivételével és visszahelyezésével, amivel értékes időt és energiát veszít, akkor megnyugodhat. A szíjat könnyen át lehet húzni a felfogatáson keresztül a tok alatt és kész. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy tízig sem kell számolnia és csuklóján ugyanaz és közben egy teljesen más karóra lesz, mely illik a farmerhez, de a kétsoros zakóhoz is.

Timex Weekender Box Set TWG012500, férfi

Apropó karóra. A Timex Weekender Box Set elsősorban az óráról szól. Hárommutatós quartz modellről van szó, mely fényezett tokja 40 x 9 mm-es méretekkel rendelkezik. Mindkét szám bizonyítja, hogy a Timex tényleg ügyel az órák egyetemességére. Sem a hölgyek sem az urak nem fognak panaszkodni amiatt, hogy nagy vagy, ellenkezőleg, hogy kicsi. A tok ráadásul példásan gömbölyített, ami anélkül teszi finommá az óra vonásait, hogy bármilyen szinten is kizárttá tenné viseletét a nemek bármelyikénél is. Good job, Timex.

Az ásványi üveg alatt fehér számlap világít, melyet kontrasztos fekete számjegyek és jelek díszítenek. Az elemek elhelyezése praktikus és könnyen olvasható. Ezt segíti az órás markerek világos fontja és a számlap kerületén található segéd másodperc skála is. Érdekesség a kiegészítő 24-órás skála (ún. Military Time), amit általában a Field típusú óráknál látunk, melyeknél feltételezhető a katonai bevetés. Viszont ezen óra nem a terepen való éles bevetésre volt építve. A 30M/3ATM-ig terjedő vízállósággal jobb, ha kerüli a vizet, ez csak az esőcseppeket vagy a mosogatásnál ráfröccsenő pár cseppet képes elviselni. Egyszerűen egy városi divatóráról van szó, és ez így is fog maradni.

Timex Weekender Box Set TWG012500, női

Ami a Timex karóráknál standard magas szinten van, a számlap olvashatósága még gyengébb fényviszonyoknál is. A korona megnyomása után a fehér felszín az Indiglo technológiának köszönhetően egy zöldes-kék koronggá változik, melynek fénye bőven meghaladja az idő leolvasásához szükségeset.

Íme, a mi verdiktünk: A Timex Weekender Box Set TWG012500 egy klasszikus ajándék szett, mely nem szétválaszt, hanem összeköt. A nők és férfiak is megtalálják benne a hozzájuk illőt. A legjobb viszont az, hogy a stíluson kívül ingyen kap benne valamit, amiért más esetben fizetnie kellene.

Foto: instagram.com/urbanedcsupply, instagram.com/dailymagicspell

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás