BABY-G bűbájos és lázadó. Mind e mögött keresse a Hello Kitty-t

Michal Pindura 0 2017.03.05

BABY-G bűbájos és lázadó. Mind e mögött keresse a Hello Kitty-t

A férfiak imádják a Casio márkát. A legyőzhetetlen G-Shock-kban minden megvan, ami csak elképzelhető. De mi van velünk, nőkkel? Számunkra is volna itt pár ragyogó pillanat. A mi stílusos énünk is megtalálhatja a magáét a közkedvelt és trendi Sheen modellekben, a sportosabb kedvteléseinket pedig a lányos Baby-G karórákkal elégíthetjük ki. Mindez viszont valahogy túl komoly és beszűkült. Ez már régóta változás után kiált. És meg is érkezett! Bemutatjuk önöknek a Hello Kitty x Casio Baby-G BA-120KT-7A újdonságot.

Casio Baby-G BA-120KT-7A

Azt terveztük írni, hogy a Casio ezzel bájosan sokkolt minket úgy, ahogy még eddig soha, de aztán eszünkbe jutott, hogy ez nem az első eset, amikor a két leghíresebb japán márka összesítette alkotó erejét. A Hello Kitty figura – vigyázat, ez nem az a kiscica, ahogy az elsőre bevillan, hanem egy kedves animált kislány Britanniából – már régebben is megjelent a Baby-G karórákban. Akkor viszont egy kimondottan gyermekeknek szánt modellről volt szó, melyet, mint eredeti divat-kiegészítőt azért mégsem viselne az utcán.

Casio Baby-G BA-120KT-7A újdonságban a Hello Kitty az aktuális graffiti motívumba komponálva lényegesen felnőttesebb és lázadóbb. Vagyis azért van különbség aktuális és aktuális között. A karóra dizájnja a 70-es évek street kultúrájával és utcai festményeivel inspirálódott, melyek abban az időben voltak népszerűek, amikor a Sanrio cég és annak tervezője, Yuko Shimizu létrehozták a Hello Kitty elnevezésű tüneményt.

A karóra rajzolt tulajdonságai

Ahogy az az analóg-digitális modell típusmegjelöléséből következik, a BA-120-as széria sikerére és felszereltségére támaszkodik, mely elismert és minden női csuklón jól mutat a kompakt méretének és a színkombinációk tucatjának köszönhetően. A Hello Kitty tematikájú rajzok részei a számlapnak és a szíjnak is. De egyik helyen sincs „túl-Kittyzve“. Ha három óránál nem lenne ott az a híres-nevezetes vörös masni, mely színével a centrális mutatópár csúcsaival megegyező, lehet, észre sem venné a jelenlétét.

A karóra megfordítása után viszont már más a helyzet. Az acélból készült hátlapról, lézerrel gravírozott, ülő Hello Kitty tekint vissza, akinek siltes sapka van a fején és az arcát ötletesen kiegészítették az óra mutatóival. Ha nem lennénk tisztában, hogy is állnak a dolgok, azt mondanánk, hogy a Casio tervezői valószínűleg sejtették, hogy a leendő tulajdonosnők gyakran fogják tekintetüket szegezni erre a részre és előrelátóan más feliratok mellett ide helyezték el az egyes gombok funkcióinak szemléltető jelöléseit is. De ez kissé másképp van – ezek a feliratok teljesen szokásosak a BABY-G modelleknél.

 A Casio Baby-G BA-120KT-7A karóra csomagolása

Mivel az újdonság a Hello Kitty-vel való összefonódás után sem veszített semmit a sportos adottságaiból, a funkciók és tulajdonságok listájában újra találkozunk az úszáshoz megfelelő 100M/10ATM-es vízállósággal, az ütésállósággal, a világidővel, stopperrel, időzítővel, öt darab riasztóval, ismétlődő ébresztéssel, teljesen automatikus naptárral és a LED-es alulvilágítással. Feljebb már említettük a kompakt méreteket, de számokban nem fejeztük azt ki. Most jóvátesszük: 46,3 x 43,4 x 15,8 mm. És hozzátesszük még az adatot a csodálatosan alacsony, csak 47 grammos súlyról is.

Casio Baby-G BA-120KT-7A Hello Kitty karórát exkluzív csomagolásban áruljuk, mely egy „összefestékszórózott“ fehér fémdobozt tartalmaz és egy Hello Kitty motívummal ellátott speciális kártyát.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás