Az a legjobb military karóra, amely többet bír mint ön. Segítünk a kiválasztásában

Michal Pindura 0 2021.05.24

A katonai karóra életeket is menthet

Azt, hogy a ruha teszi az embert, mindenki tudja. De tudja azt is, mi teszi a katonát? Természetesen, az alap az elszántság, a bátorság és a lelkesedés azon ügy iránt, amelyet helyesnek tart. Mindjárt a jellemvonások után, amelyek nélkül ez nem menne, jön a minőségi és megbízható felszerelés. Éppen ez a mérleg nyelve, amely megkülönbözteti a hivatásos katonát a lelkes amatőrtől.

A military szféra sok paraméterben mérföldekre van attól a környezettől, amelyben általában mozgunk. Szigorú követelményeket támaszt az egyén személyiségével és a felszerelésének összes elemével szemben is. Napjainkban, a military tartozékokat gyártó tudatos vállalatoknak köszönhetően, rengeteg olyan termékhez férhet hozzá bármelyikünk, amelyeket valamikor kizárólag hadi célokra terveztek. A profi felszerelés így szolgálhat a military rajongóknak, a biztonsági szolgálatoknak és az extrém sportolóknak is. Ők azonfelül, hogy képesek értékelni a minőséget, a bennük rejlő potenciált is teljes mértékben kihasználják.

A fentebb említettek érvényesek a cipőkre, az öltözetre, a különböző eszközökre és természetesen a karórákra is. Ugyanis, a magas standardú felszereltséget igénylő körülmények közt, az időben való tájékozódás a siker (és nemegyszer a túlélés) egyik kulcsa. Elképzelhetetlen, hogy minden egyes időleolvasásnál a zsebéből vagy a hátizsákjából halássza elő a mobilját. Először is értékes másodperceket veszítene vele, másodszor csökkenne az összpontosítása, és harmadszor, a telefonkijelző erős fénye a szürkületben és sötétben gyorsabban árulná el a pozícióját, mint egy kilőtt világítórakéta. És ez, ahogy azt ön is biztosan elismeri, nem válna mindig előnyére – ha csak éppen nem a hegyi mentőszolgálat kutat ön után ?

Casio G-Shock Mudmaster GWG 1000-1A3

A MILITARY KARÓRA AKÁR ÉLETET IS MENTHET

Egy minőségi military karóra, a viselete mellett döntő személy számára, lehet első segély, világítótorony a háborgó tengeren vagy fény az alagút végén. De elsősorban egy nagyon effektív, durvább bánásmódra épített szerkezetről van szó, amely kész ellenállni a kihívások széles skálájának. Tipikus számára a robusztusság, a tartósság, a kivalló áttekinthetőség és az egyértelmű külső – hiszen ki az, aki a terepen egy labilis órát szeretne viselni, amelyen az időt és más kiegészítő információkat egy nagyító segítségével kellene megfejtenie?

Amikor összesítettük, milyen tulajdonságokkal kéne rendelkeznie egy alap military karórának, arra a következtetésre jutottunk, hogy mindezekkel:

- praktikus funkciók (például iránytű, barométer)
- robusztus konstrukció (ez úgy a tokot, mint a szíjat is érinti!)
- a számlap tökéletes megvilágítása (remekül beváltak a tríciumos csövecskék)
- nem csak az extrém időjárással szembeni ellenállóság (jól jön a por- és sárállóság is)
- legalább 100M/10ATM-ig terjedő vízállóság
- minél pontosabb időkijelzés (a rádióvezérlés kitűnő)
- egyszerű vezérlés
- a számlap/kijelző még egyszerűbb olvashatósága (a nagy számjegyek az alap)
- az elem hosszú élettartama (ideális a szoláris táplálás)

Nagyon komoly, nem? Természetesen, nem minden military karórának kell 100 %-ban teljesítenie a mi kritériumainkat ahhoz, hogy önnek jó szolgálatot tegyen, és hogy ön maximálisan meg legyen vele elégedve. És az ára miatt sem kell kétségbeesnie. Az óra árcéduláján feltűnő nullák száma nem mindig tükrözi annak valódi értékét. Ez hasonló, mint a terepjáróknál – még ha az apró Suzuki Jimny nem is néz ki úgy, és nincs is olyan teljesítménye és súlya sem, mint egy Hummer-nek, akkor is léteznek szituációk, amikor egy éles bevetésben jobban teljesít. Ezért csak önön múlik, hogy olyan modellt válasszon, amely azokkal a kihívásokkal képes megbirkózni, amelyeket ön abszolválni készül vele.

Annak bemutatására, mennyire vegyes a military karórák kategóriája, kiválasztottunk egy kis mintát, amelyen megpróbáljuk bemutatni, hogy mindenki számára valami más az ideális. Az egyes modellek fényképei alatt mindig megtalálja azon okokat is, amelyekért bekerültek a válogatásunkba.

LUMINOX BEAR GRYLLS SURVIVAL LAND SERIES XB.3781.KM

LUMINOX BEAR GRYLLS SURVIVAL LAND SERIES XB.3781.KM

Dôvody:
- szénszálakkal megerősített kompozit tok
- beépített klasszikus iránytű

CASIO G-SHOCK RANGEMAN GW-9400-1BER

CASIO G-SHOCK RANGEMAN GW-9400-1BER

Dôvody:
- a szerkezet sokéves tapasztalattal bizonyított tartóssága
- 200/M/20ATM vízállóság

TIMEX COMMAND™ 47MM SILICONE STRAP WATCH TW5M36000

Dôvody:
- kiváló olvashatóság nappal és éjszaka is
- alacsony súly

BREITLING EMERGENCY DLC-CATED TITANIUM - BLACK

BREITLING EMERGENCY DLC-CATED TITANIUM - BLACK

Dôvody:
- a Cospas-Sarsat műhold programmal kompatibilis beépített személyi lokátor
- titántok

CASIO PRO TREK PRT-B70-5ER

Dôvody:
- kombinált analóg-digitális megjelenítés
- alacsony hőmérsékletekkel szembeni ellenállóság

TRASER H3 P69 BLACK STEALTH SAND 109860

Dôvody:
- felülmúlhatatlan trícium megvilágítás a számlapon és a kerületen
- egyszerű kezelhetőség

Megtalálta köztük a saját military bajnokát? Ha igen, gratulálunk a remek választáshoz. Ha nem, és tud olyan karóráról, amely megérdemelné, hogy helye legyen a listánkban, írja meg kommentben vagy a facebook oldalunkon.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás