Adjon zöldet a zöldnek. A Greenery a 2017-es év árnyalata

Michal Pindura 0 2017.02.05

Adjon zöldet a zöldnek. A Greenery a 2017-es év árnyalata

A kettős uralomnak vége. A 2016-os év elteltével a dizájn, szépség és divat területén véget ért a Rose Quartz és Serenity színpáros uralmának időszaka. És őszintén mondjuk – megkönnyebbültünk. A Pantone intézet színszakértőinek nem egyértelmű döntése ugyan szabadabb kezet adott a vásárlásnál és a viseletek összeállításánál, de gondolom mindenki, aki december közepén rendszeresen „lecsekkolja“ mit fognak a színek kommunikációjáért felelős szakemberek kitalálni az eljövendő tizenkét hónapra, lélekben azt kérte, hogy térjenek vissza az egy árnyalathoz, mely a 2017-es évben meghatározza majd a trendeket. Szerencsére ez megtörtént. És bátran kimondjuk, a Greenery árnyalatot remek választásnak tartjuk.

Greenery, a 2017-es év színe

Üdítő, tavaszt szimbolizáló, neutrális, minimalisztikus. Ilyen a Greenery, a szín, mely januártól decemberig befolyásol majd mindent, ami a lifestyle spektrumban történik. A 15-0343 belső számmal jelölt árnyalatot úgy jellemzik, mint sárgás-zöldet, mely az ébredő természetet, az élet megújulását és az energia visszatérését idézi meg.

A Pantone társaság ügyvezető igazgatója, Leatrice Eiseman, egy másik dimenzióval is bővíti a Greenery árnyalatot: „Ez úgymond a mi válaszunk a társadalmi és politikai történések atmoszférájára – a bizonytalan időkbe biztonságot és megnyugvást hivatott hozni“, nyilatkozta.

A Greenery árnyalat uralja a kifutókat

A 2017-es év színének meghatározásaiba és leírásaiba sorolhatnánk annak eszmei csatlakozását is a vegetarianizmus trendjére, az egészségesebb élelmiszerekre, sőt még a minket egyre nagyobb mértékben körülvevő technológiákról való leválásra is. A Greenery-t a mértékletesebb életstílus hírnökeként is jelölik. A 2013-as év színétől, a smaragdzöld Emerald 17-5641-től eltérően, mely a luxust, a pompát és a bőséget szimbolizálta, az aktuális legtrendibb szín a szerénységre, a környezethez való kapcsolatra és az újrahasznosított anyagok felfedezésére hivatott emlékeztetni.

A Greenery a legújabb kollekciók abszolút sztárja

Viszont az év színével összefüggő legfontosabb kérdés még nem hangzott el. Biztos vannak emberek, akik megelégszenek annak tudatával, miért is volt kiválasztva, de minket valami más érdekel: hogyan kell viselni. Inspirációt a kifutókon készült fotókon találhat, ahol a „Greenery“ megnevezésű témával neves dizájnőrök birkóztak meg. A neutrális zöld ízére, melyet néhányan csupán szezonálisnak tartanak (kár volna), a Gucci, Zac Posen, Balenciaga, illetve Michael Kors is ráérzett.

Pantone Spring 2017 Color Report

Hasonlóan, ahogy a Pantone a Spring 2017 Color Report kézikönyvében, a dizájnőrök más neutrális színekkel, pasztell árnyalatokkal párosították, és a metallikus csillogás sem maradt háttérben. Amennyiben kapcsolatot teremtett a tavalyi top színekkel, a Rose Quartz-al és a Serenity-vel, bátran viselheti ezeket is. A kombinációkban, amelyeken a Greenery az uralkodó, ahol igazán kitűnik, az a komolyabb méretű ruházat, a társasági ruhától, a lezser bundákon keresztül az overallokig. Amennyiben viszont nem elég bátor a zöld ilyen áradatára, akkor a 2017-es év árnyalat-királynőjét olyan kiegészítők által tudja becsempészni outfitjébe, mint a fülbevaló, nyaklánc vagy a karóra.

TISSOT EVERYTIME DESIRE T109.610.38.032.00
CIMIER BIRDIE LADY 2499-SZ081
TIMEX WEEKENDER TW2P91800

Karóra zöld akcentusokkal

Bárhogyan is fog viszonyulni a Greenery árnyalathoz, a tavaszi kollekciók abszolút ura a zöld lesz, így az ön ruhatárában biztosan nem szabadna hiányoznia néhány fresh darabnak.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás