A Tissot változik és újít. A PR 100 szériában először jelenik meg az ellenálló titán

Michal Pindura 0 2017.03.26

A Tissot változik és újít. A PR 100 szériában először jelenik meg az ellenálló titán

A Tissot számára a 2010-es év a változások éve volt. Több, mint három évtized után nyugdíjba küldte a sikeres és szolidan értékesített PR 50-es modellt. E határozott lépés előrevetítette – a svájci cégnek még pontosabb ötlete volt a tárházában, mely hasonlóan, mint a PR 50-es szériából szármázó karórák, tévedhetetlenül vette célba azokat a vásárlókat, akik univerzális, külalakra neutrális, de mindemellett sportosan sarkantyúzott karórára vágynak, mely megfelel a mindennapi viselésre. Az akkor az újonnan illatozó PR 100-as széria volt az. Hogy a Tissot-nak megérte mindent feltenni egy lapra, arról  a márka weboldalán olvasható mondat is tanúskodik, miszerint: „hosszútávon a legtöbbet értékesített az összes kollekció közül”.

Tissot PR 100 Titanium

Őszintén megjegyezve, hogy megérdemelten. A Tissot PR 100 karóra valamiféle belépő kaput képez az 1853-ban alapított márka termelésébe. Most komolyan, ön milyen modellt választana, ha a kritériumai közé a svájci kivitelezés, az „egyszerű“ (ezzel nem zavaróra gondolunk), szinte minden viselethez illő dizájn, a nem túlkombinált analóg számlap és a sportosságot árasztó tulajdonságok tartoznának?

A PR 50-es vonallal ellentétben a PR 100 elnevezésű örökzöld, úgy a férfi, mint a női változatokban is, áttekinthetőbb számlapokkal, megduplázott, 100M/10ATM-ig terjedő vízállósággal, melynek köszönhetően úszásnál sem kell óráját lecsatolnia csuklójáról és megújított karkötőkkel büszkélkedhet, és végül, de nem utolsó sorban azon érzés közvetítésével, hogy karján egy igazán univerzális kiegészítőt visel.

Tissot PR 100 Titanium Lady

Némelyik márkák ezen a ponton állították volna meg a fejlesztést, befagyasztották volna a létező modelleket és dörzsölték volna tenyerüket az órák értékesítése felett. Tavaly olyan hírek szivárogtak ki, miszerint a PR 100-as sorozat egy nagy frissítésen fog átesni. A frissítés nem érintett mást, mint az órák anyagát. A 316L jelölésű nemesacélhoz a kemény és egyben könnyű titán lett hozzátervezve. A fém, melyet az olyan tulajdonságai miatt tartanak nagyra, mint az ellenállóképessége a mindennap használt vegyszerekkel és savakkal szemben, az acéltól 43 %-kal kisebb súlya, és az allergiások számára kulcsfontosságú hipoallergenitás a „Pé Er százasokból“ még jobb órát volt hivatott teremteni, mely az igényesebb vásárlókat is magával ragadja.

Tissot PR 100 Titanium Gent

Újra konstatálhatjuk, hogy a Tissot-nak már megint sikerült. A Tissot PR 100 Titanium női és férfi verziója is a mindennapi viselésre készült, úgy munkába, mint a szabadidőnkbe. Amennyiben nem érzi szükségét annak, hogy az időjárás vagy a hangulata szerint váltson órát, akkor biztos lehet abban, hogy a titános PR 100-as meg fog önnek felelni, tekintet nélkül arra, hogy épp egy felettesével való találkozót vagy mini úszóversenyt tervez a haverokkal. Ezekre, és minden egyébre, ami ezek között van, egyetlen óra elég. Egyszerű, klasszikusan elegáns és közben minőségi, fényűző és strapabíró. A titánon kívül, melyből a kerek tok (a hölgyek számára remek 33 x 9 mm-es méretekkel, a férfiak számára 39 x 9 mm) és nyomógombos összehajtható csattal felszerelt karkötő is készül, a zafír üveg gondoskodik az újdonság ellenállóságáról. Praktikus részletet képez a fémfelületek túlnyomóan matt felületkezelése, melyen nem láthatóak az apró karcolások, illetve ujjlenyomatok.

A női modelleket a következő jelölések alatt találja:

– Tissot PR 100 Titanium Lady T101.210.44.031.00
– Tissot PR 100 Titanium Lady T101.210.44.061.00

… és a férfi modelleket:

– Tissot PR 100 Titanium Gent T101.410.44.041.00
– Tissot PR 100 Titanium Gent T101.410.44.031.00
– Tissot PR 100 Titanium Gent T101.410.44.061.00

A további felszereltség azonos a többi PR 100 modellével. A kínálatban találunk robusztus lumineszkáló mutatókat, sugárkezelésű számlapokat három színben (ezüstben, sötétkékben és antracitban) és Swiss Made quartz ETA Trendline F04.111/F04.111 szerkezeteket, melyeket 371-es jelölésű gombelem táplál. A +/- 20 mp/hónap pontosságú szerkezetek az aktuális dátumról is informálnak és az E. O. L. – End of Life funkciónak köszönhetően időben figyelmeztetnek a gyengülő elemről.

Tissot PR 100 Titanium a csuklón

A titántestért, az acél testvéreivel szemben, kicsit mélyebben kell a zsebünkbe nyúlni. A körülbelül 100-eurós többletárért viszont megkapja az összes előnyt, amelyért a titán az órásmesterek és a vásárlók által is annyira keresett. Nos, az ön új PR 100-asa titánból vagy acélból készül majd?

Foto: https://i.ytimg.com, instagram.com/fawbusha

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás