A rózsaszín-arany a reneszánszát éli. Ne álljon ellen az arany trendnek

Michal Pindura 0 2017.04.26

A rózsaszín-arany a reneszánszát éli. Ne álljon ellen az arany trendnek

Nem minden arany, ami fénylik. És nem minden rózsaszín-arany, ami arany és rózsaszín egyben. De tény, hogy a rózsaszín-arany az utóbbi időben a másodvirágzását éli.

A rózsaszín-arany a 18. században volt igen közkedvelt, később, a luxus kedvelői, a múlt század 20. éveiben dicsérték pátoszát és kifinomultságát. Ma újra hódít e vonzó árnyalat. Nem ismerjük jobb módját annak, hogy bevezesse ruhatárába és outfitjeibe, mint rábízni ezt a feladatot a „rosegold“ karórára.

A rózsaszín-arany árnyalatban tündöklő karórák elérhetőek úgy férfiak, mint hölgyek számára és a választék igazán gazdag – a kínálatban talál olyan modelleket, melyek aranyszínűek a számlaptól egészen a karkötő csatjáig, és olyat is, melyekben a rózsaszín-arany árnyalat csak pár apró részletre szűkült. A mai blogban megtekintheti a legjobbat, amivel jelenleg az órás márkák a „Rózsaszín-arany és variációi“ témában rendelkeznek.

A cikk végén néhány hasznos tanáccsal is szolgálunk, hogyan törődjön az arannyal felületkezelt órájával, hogy minél tovább maradjon olyan, mint az új.

Arany női karóra

Ha már arany órákról írunk, hiba lenne mással, mint Michael Kors-szal kezdeni. Az ikonikus New Yorki dizájnőr imádja a rózsaszín-aranyat és ez látszik is az óráin. Az arany ragyogásának kiemelésére ezüst (fényezett acél) részeket vagy csiszolt cirkóniumot használ, mely az arany ölelésében lenyűgöző rózsaszínes árnyalatra tesz szert. Michel Kors az aranyat gyakran szintetikus teknőspáncél imitációval egészíti ki és az utolsó kollekciókban természetes féldrágakövekkel vagy színes mű gyöngyházzal. Az óra így emancipált kifejezést nyer, mellyel viselője egy ülésteremben, de egy koktélbárban sem fog elhalványulni.

MICHAEL KORS MK6368, MICHAEL KORS MK5895

A Festina is a rózsaszín-arany buzgó pártfogója. Persze! Hisz spanyol temperamentumához már tán csak a drámai vörös illene jobban. A Festina dizájnőrei nem úgy kezelik a rózsaszín-aranyat, mint valamit, amit már nem lehet tovább képezni vagy fejleszteni. A női karórák kollekcióiban így találunk finomabb és gazdagabb rózsaszín-arany modelleket is, melyek szinte már a réz árnyalataihoz közelítenek. Így vagy úgy, a női sármot a teljes szépségébe a másodperc töredéke alatt képesek kibontakoztatni.

FESTINA MADEMOISELLE 16914/1 FESTINA MADEMOISELLE 16718/1

Azon hölgyek, akiknek a sárga arany már nem nyújt annyi örömöt, mint régebben, a DKNY vagy a Tommy Hilfiger karórákban biztosan megtalálják a hozzájuk illőt. A dizájnőr darabok, melyekre az egyszerűbb vonalak tipikusak, megfelelnek a nappali és az esti viselésre is. Szinte predesztinálva vannak arra, hogy partnerként egészítsék ki a jellegzetes színű és bonyolult szabású ruhákat. A rózsaszín-arany egyesítő és konfliktusmentes hatást fog rájuk gyakorolni.

DKNY NY2486 TOMMY HILFIGER 1781697

A rózsaszín-arany árnyalatban játszó modellek számában domináló Esprit habozás nélkül ötvözi az arany színt a játékos lepke motívumokkal, csillagokkal vagy stilizált murvalevelekkel. Egy ilyen órával a legegyszerűbb dolog a világon kitörni a tömegből. De vigyázat! Inkább a fiatal lányokhoz illenek. A menedzser hölgyek csuklóján egy teljesen más típusú kiegészítőt tudunk elképzelni.

Arany férfi karórák

A rózsaszín-arany nem csak a női karórák kiváltsága. Ha valaki ezt állítaná önnek, nyugodtan kinevetheti. Érvelhet a technikailag csúcs- és egyben elegáns karórával, a Casio Edifice-val vagy a magasztos Vostok Europe időmérőkkel. Ön szerint nőiesek? Számunkra még véletlenül sem!

Casio Edifice, Vostok Europe

A rózsaszín-arany árnyalatú PVD réteggel bevont acél karizmát és decensséget kölcsönöz a férfi csuklónak. Ahogy az néha megesik, a kivétel erősíti a szabályt. Egyet közülük, a rózsaszín-arannyal tökéletesen aláásva az öltönyös hagyományt, az Omax márkánál talál. Az AD0935RG sportos modellt olyan férfiaknak szánták, akik azt szeretnék, hogy sem csuklójukat, sem pedig őket magukat semmilyen körülmények között se lehessen figyelmen kívül hagyni.

OMAX AD0935RG

A kifinomult modern úriemberek számára, akiknek érzékük van a minőséghez, a rosegold árnyalat szó szerint és az utolsó betűig aranyat ér. Remekül mutat főleg a komfortos mesh karkötőkön, de ha nem szeretne túlzásba esni vele, akkor hallgasson ránk és válasszon egy bőrszíjjal rendelkező karórát. A bőr az – speciálisan a barna -, mely a rózsaszín-arannyal olyan elválaszthatatlan párost alkot, mint Francesco Totti az AS Rómával.

A rózsaszín-arany árnyalatú órák karbantartása

Hasonlóan, mint bármilyen más óránál, mely felülete PVD bevonattal volt kezelve, a karbantartás legfontosabb pontja a megelőzés. Ez azt jelenti, hogy nem teszi ki korrodáló hatású vegyszereknek, beleértve a hajlakkokat, parfümöket, illetve a kölniket. Jól teszi, ha az óra tisztításánál nem használ túl sok vizet – elegendő egy benedvesített pamut rongydarabka, illetve vattás pálcika. Soha ne használjon fogkefét, és még annál kevésbe azt, amelyik kemény sörtékkel rendelkezik. Annak érdekében, hogy az óránk az alapos tisztítás után visszanyerje az eredeti fényét, törölje át egy mikro szálas száraz rongydarabbal. Meglátja, hogy egy ilyen kezelés után olyan lesz, mint amikor először vette elő a dobozából.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás