A GANT-nak aztán van bátorsága. A Brookville modellekkel élénk színeket és szokatlan szíjakat szeretne a férfi csuklókra csatolni

Michal Pindura 0 2017.03.19

A GANT-nak aztán van bátorsága. A Brookville modellekkel élénk színeket és szokatlan szíjakat szeretne a férfi csuklókra csatolni

Amennyiben blogjainkban néha sűrűbben vannak ragozva a színek és az árnyalatok, statisztikailag ez teljesen egyértelmű – ez főleg a női karórákról vagy a rendszeresen változó szezonális trendekről szóló cikkekre jellemző. Ez érthető, hisz melyik férfi foglalkozna az elméleti alapon felépített divathullámokkal és az év divatszíneivel. Teljesen más gondjaink vannak, nem igaz? Másrészt viszont, azért mi férfiak se vagyunk mind abszolút divat ignoránsok. Lehet, hogy a divat világában végbemenő eseményeket nem szoktuk kávé mellett megbeszélni a haverjainkkal és életstílusról szóló magazinokat se vásárolunk, de valljuk be – mi mind szeretnénk jól kinézni. Jól a barátnőnk, a feleségünk számára, vagy csak a jó érzés kedvéért…

Gant Brookville: GT025001

És valljunk be még valamit – szinte mindegyikünknek van valamilyen gyengéje a divattal kapcsolatban. Van, aki a csokornyakkendőknél esik túlzásba, valaki a minőségi ingeknél, megint más pedig az órás magángyűjteményét építgeti. Mindez egyre vall – a divat határozottan nem lényegtelen a számunkra. És a divat azt is jelenti, amit a trendek áradatából itt-ott magunkévá teszünk. Az amerikai Gant márka szerint az így elsajátított befolyások listájáról 2017 nyarán nem hiányozhatnak az új légies és természetes anyagok és az energikus színek kipróbálása, melyeket sokan közülünk – főleg a konzervatívabbak – nem igazán kedvelnek.

 Gant Brookville GT025002

Szerencsére, a Gant sehol sem konkretizálja, hogy mennyi sárgát, zöldet vagy borvöröset kéne viselnünk. Kezdhetjük tehát kicsiben és úgy, hogy az adott árnyalatok ne nyomják el az egész outfitet, csak hagy érjék el annak felfrissítését. A divat ajánlások elfogadásához ez tán elég is lesz. A remek az az, hogy a Gant márka dizájnőri csapata semmit se hagyott a véletlenre és egyenesen meg is mutatta az utat: a Brookville sorozatból származó karórával.

 Gant Brookville GT025003

Egy hárommutatós quartz klasszikus óráról van szó, mely 42 mm átmérőjű, minden zavaró dizájnos hóbortot nélkülöző kerek acéltokkal rendelkezik. A megfelelő méretű óratest gyártásánál, mely átlagos vízállósága 50M/5ATM, szóhoz jutott a csiszolólap is, mely tökéletesen végezte munkáját – szinte az egész felületet, beleértve a koronát is, tükörfényesre csiszolta. Kivételt képez a hátlap, mely központi zónáját homokozással mattították.

Gant Brookville, számlap részlet

Az ásványi üveggel védett analóg számlapon teljes mértékben megmutatkozik a Gant márka jellege és igyekezete az amerikai sportos stílus ötvözésére az európai kifinomultsággal. A már említett három karcsú mutató helyezkedik el rajta – mellesleg tényleg nagyon elegáns a formájuk és mindig van köztük egy kontrasztos elem a kék vagy vörös másodpercmutató formájában. További helyet foglal a karóra arab számjegyeinek teljes szettje, kiegészítve egy vasútvonal stílusú percskálával (pontosan ilyennel rendelkeztek az amerikai vasutas „railway“ karórák) és egy másodperc skálával, mely ötöd másodpercekre van osztva. Az idő kimutatására ez több, mint elegendő. Ami a dátumot illeti, inkább más forrás után nézzen, a számlapon nem talál dátumkijelzőt.

Gant Brookville GT025004

Gant Brookville modellek fő vonzóerejét viszont nem a fent említettek képezik. Az, ami vonzza a tekinteteket, és amivel az újdonságok alárendelik magukat az élénkebb színeknek, azok az acélcsattal végződő egyedi szíjak. Egymásba fonott bőrszalagokból készülnek úgy, ahogy az anyagszövésnél szövik a fonalakat. Az ötletes megoldásnak köszönhetően a szíjak nem csak, hogy szokatlanul és érdekesen néznek ki, de az egyes bőrszalagok közötti szabad helyeknek köszönhetően magas komfortot kínálnak viselésüknél. A klasszikus bőrszíjakkal szemben, a melegebb napokon jóval kevesebbet fog alattuk izzadni a csukló.

Gant Brookville: GT025005

És még a színekhez és azok besorolásához a Gant Brookville elérhető változataihoz: a GT025001 világossárga szíjat csatol fehér számlaphoz, a GT025002 katonai zöldet vitt a számlapra és a szíjra is, a GT025003 hasonlóan járt el a tengerészkékkel, a GT025004 a vajszínű számlap és világosbarna szíj mellett tette le a voksát, és végül a GT025005 szíjával a borvöröset csatolja a férfi csuklókra, melyet csak a számlap fehér színe enyhíti.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás