A fekete és az arany fényűzését semmi sem tudja túlszárnyalni. Ezzel az órával úgy fog ragyogni, mint eddig még soha

Michal Pindura 0 2017.07.30

A színek kölcsönös kombinálása nem olyan terület, ahol mindenki közülünk komfortosan és magabiztosan érezné magát. Ehhez az árnyalathoz ez illik jobban vagy más? A hasonló elmélkedések felett a férfiak csak legyintenek. De mi a helyzet a nőkkel? Képesek terjedelmes vitákat folytatni, amelyek következtetése nem mindig egyértelmű. De nem kell igazi szakembernek lenni ahhoz, hogy tudja, hogy az eleganciában és a kifinomultságban nehezen tudja valami túlszárnyalni az arany és a fekete kombinációját.

A fekete és az arany már az ókori Egyiptom és az antik Róma óta képeznek elválaszthatatlan párost. A fáraók és a császárok előszeretettel vették magukat körbe az arany dekorációkkal és tárgyakkal, amelyek a fekete háttéren mutattak a legjobban (és ezzel kifejezték tulajdonosuk gazdagságát és pozícióját). Nem volt ez másképpen a későbbi reneszánsz és empíria időszakaiban sem.

A fekete és arany kontrasztja ma is nagyon aktuális. Elég meglátogatni a legközelebbi galériát vagy sétálni egyet az ékszerüzletek gondosan elrendezett kirakataik előtt és azonnal egyértelművé válik – az arany és a fekete egyszerűen egymáshoz tartoznak. Amennyiben megengedjük nekik, hogy egy karórában találkozzanak, garantáljuk, hogy önnek is ugyanolyan szolgálatot fognak tenni, mint amilyet a hatalmas királyoknak és királynőknek tettek.

A fekete és az arany szinte ugyanolyan gyakran jelennek meg az órás márkák utolsó kollekcióiban, mint ahogy az tavaly volt. A dizájnőrök a Calvin Klein-tól, a Festina-n keresztül egészen a Tissot-ig olyan komolysággal állnak a luxus hatást keltő duóhoz, amelynek úgy a nők, mint a férfiak számára van mit kínálnia, amilyet az joggal megérdemel. Az írásunk folytatásában inspirációt talál öt olyan modell formájában, amelyek szerintünk a legjobban birkóztak meg a „Mágikus fekete és ragyogó arany“ témával.

FÉRFI KARÓRÁK

TISSOT LE LOCLE AUTOMATIC T006.408.36.057.00

Egy remekművel kezdünk, amely színes kivitelezése teljes mértékben tükrözi a csúcspozícióját. A hagyományos svájci márkától származó automatikus kitűnőség az acéltokra tette le a voksát, amelyet rózsaszín-arany árnyalatú PVD bevonattal kezeltek. A fényét a fekete számlap, amely központi részeit gillos minta díszít, és a fekete krokodilbőr textúrára emlékeztető bőrszíj mérsékli. Az ízlésesen formázott három mutatót és a dátumkijelzőt a mechanikus ETA 2824/2 kaliber hajtja meg, amely pontosságát a COSC független szervezet tanúsítja.

FESTINA RETRO 16993/2

FESTINA RETRO 16993/2

A magasztosságban az öltönyösre hangolt Festina modell sem marad el. Viszont a kronométer pontosságú szerkezet helyett mással készült – analóg multifunkcionális dátummal (figyelje meg, a Festina hogyan bánik a hét napjainak kijelzőjével) és 24-órás formátumú időjelzővel. És hogy ne csak a funkciókról szóljon minden, a sárga arany árnyalatban tündöklő tokkal felszerelt karóra a keskeny kerülettel és az eredetien megoldott, lumineszcens lapocskákkal ellátott mutatókkal kelti fel a figyelmet.

NŐI KARÓRÁK

MICHAEL KORS SLIM RUNWAY MK2392

MICHAEL KORS SLIM RUNWAY MK2392

Azon listából, ahol a stílus foglalja el az előkelő helyeket, nem szabad kihagyni a Michael Kors karórát. Nem tehetjük és nem is tesszük. Amennyiben az arany kiegészítőktől azt várja, hogy egy kilométerre ragyogjanak, akkor a Slim Runway modell egyik változata teljesíti önnek kívánságát. Élvezheti, ahogy a fénysugarak visszaverődnek a tükörfényű tokról és az ugyanolyan precíz módon fényezett nagy MK betűkről a számlapon. Ha ezt is kevésnek tartaná, akkor a fény játékának következő epizódját a számlap alapja fogja szolgáltatni, amely finom fénylő porra emlékeztet. Az óra egy decens bőrszíjjal van kiegészítve, amelynek fekete színe megszelídíti az arany ragyogást.

CALVIN KLEIN ADDICT K7W2M511

Míg eddig az arany szín kisebbségben volt az órákon, az Addict sorozatból származó darab fordít az erőviszonyokon. A svájci gyártású karóra egyszerű és részletezett egyben. A számlapról nincs sok mondani való – minimalisztikus, egyenes mutatókkal, pár arany felirattal és fekete sugáralappal. Viszont a karkötője, amelyen az organikus kerekség váltakozik az éles szögekkel tényleg szemet gyönyörködtető. Az órát éppen ez varázsolja fényűző ékszerré.

UNISZEX KARÓRÁK

KOMONO WINSTON BLACK ZIRCONIUM W2002

A belga Komono márka a 2009-ben való alapítása óta a divattrendeket nem csak befogni, de alakítani is igyekszik. Akár a fekete és arany szín felhasználásával teszi ezt vagy a szürrealisztikus festményekkel inspirált bolondos motívumok által, az eredmény mindig egy analóg karóra, amely első sorban a kontrasztokról szól – a színek, a stílusok, illetve az anyagok kontrasztusairól. Bár a Winston Black Zirconium W2002 modell a nevével azt sugallja, hogy valahol cirkóniumok kerültek rajta elhelyezésre, ne higgyen neki. A csiszolt tokon a szokatlanul elhelyezett koronával és az arannyal borított számlapon is hiába keresné őket. De egy kis fantáziával fellelheti a fekete bőrszíjon, amelybe négycsúcsú csillagok vannak bepréselve, amelyek a cirkónium kövek csillogását hivatottak szimbolizálni.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás