A Citizen World Chronograph A-T megtestesít mindent, amire egy utazónak szüksége van. Elegáns csomagolásban.

Michal Pindura 0 2016.11.02

A Citizen World Chronograph A-T megtestesít mindent, amire egy utazónak szüksége van. Elegáns csomagolásban.

A böngésző könyvjelzőiben legalább három repülőjegyes portál van elmentve, bőröndjeibe mindig félig össze van pakolva és útlevele a fényképes oldalon van felnyitva. Magára ismert ezen mondatokból? Akkor már biztosan tudja – igen, ön egy utazó, testben és lélekben is. A világ megismerése olyan fenomén lett, mely már rég nem csak a kiválasztottak kiváltsága. Az egyre elérhetőbb légiközlekedésnek köszönhetően egyik nap még a Tátra csúcsai alatt töltheti idejét, másnap a Manhattan felhőkarcolóit csodálhatja és a következő 24 óra elteltével a hullámok súgására ébredhet valahol az Indiai óceán vizével körülvett édenben.

Ma már az egyik sem jelent gondot. Rosszabb a helyzet az idővel. Az időzónák, azok tolódása és váltogatása a hosszabb távokra való repüléseknél olyan probléma, melyre, ha tetszik, ha nem, egy tapasztalt világjáró is figyelmet kell, hogy fordítson. Vagy tulajdonképpen nem is kell. A mobil magától beállítja a pontos időt, akkor minek? Amennyiben elhiszi, hogy az ön telefonja sosem merül le, vagy, hogy bárhova is érkezik a világban való barangolás közben, mindenhol száz százalékos a mobillefedettség, akkor ez a cikk nem önnek lett írva. Amennyiben viszont minden körülmények közt szeretne kiigazodni az időzónákban, és mindig tudni szeretné a pontos időt, akkor csak egy megoldás létezik – a rádióirányított, világidő funkcióval ellátott karóra.

CITIZEN AT8113-12H

Arról, hogy ilyen óra létezik, valószínűleg már értesült. Az ilyen órák gyártásának specialistája, a japán Citizen márka, viszont még tovább ment. Az órákat, melyek távolról szinkronizálják idejüket az atomóra öt hosszúhullámú sugárzójának egyikével, Eco-Drive technológiával látta el, mely képes a természetes és mesterséges fény energiáját is elektromos energiára változtatni. És abból, a beépített lítium-ionos akkumulátorban, néhányhónapnyi működésre elegendő mennyiséget tud tárolni. 

A legújabb kronográfos Citizen A-T kollekcióban az összes felsorolt jellemző ötvöződött a szemet gyönyörködtető elegáns dizájnnal és olyan paraméterekkel, melyek miatt nem kéne szégyenkezni a sokkal drágább prémium óráknak sem. Az utazók, és természetesen, nem csak ők, díjazni fogják a minőségi 43 mm átmérőjű, 316L jelölésű nemesacélból készült tokot, az extrémen kemény zafír üveglapot és az úszáshoz megfelelő, 100M/10ATM-ig jelölt vízállóságot. Négy variáns közül lehet választani, melyből kettőt, az AT8113-12H-t (rózsaszín arany PVD bevonattal és barna bőrszíjjal) és az AT8113-55A-t (arany PVD bevonattal és ötsoros acél karkötővel), nemrég soroltuk be áruházunk kínálatába. 

CITIZEN AT8113-12H

Mindkét újdonság a Citizen Eco-Drive H804 szolárisan táplált quartz kaliberre támaszkodik, melynek köszönhetően, az okos tervezésen át és az arany részletek által luxus hatással bíró analóg számlapon keresztül képes számunkra közvetíteni az 1/20 sec kronográf funkciót, mely merés kapacitása 60 perc, a 24 h óra formátumot, és az előprogramozott naptár adatait is, mely jelzi a napot, hónapot és a hét napjait is.

Természetesek a fentebb jelzett „must have” adottságok is, mint a: világidő 26 előreprogramozott városban, illetve a hozzájuk tartozó időzónákban, és a Fukusima-ban (JP), a Fort Collins-ban (USA), a Mainflingen-ben (DE) és a Shangqiu-ban (CHN) lévő adóállomásokkal való idő szinkronizálásának lehetősége. A jel fogadásáról a hat óránál található egyesített kijelző tájékoztat.

CITIZEN AT8113-55A

A számlapon, ezen a hasznos kijelzőn kívül, bár apró, de így is örvendetes elem is helyet kapott – az akkumulátor feltöltöttségének indikátora. A funkció aktiválása után a kronográf percmutatója a megfelelő, grafikusan megjelenített skálán mozog, miközben az általános használtnál a maximum a hat hónap szintjén mozog. A takarékos üzemmód ezen értéket további négy hónappal hosszabbítja meg.

És a végére, hagyományosan – ahogy azt már a Citizen márkájú karórákról szóló cikkekből megszoktuk – az 5 éves garanciát hagyjuk, mellyel a japán óragyártó óriás a termékei megbízhatóságát demonstrálja.    

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás