2017 tavasz/nyár szezon TOP 9 trendje. Nézze meg, milyen órákat fogunk hordani

Michal Pindura 0 2017.03.08

9 TOP trendov sezóny jar/leto 2017. Pozrite si, aké hodinky sa budú nosiť

Kimeríthetetlen számú kiegészítő létezik, melyek viselőjének javíthatják imázsát, eleganciával ruházzák fel, illetve kihangsúlyozhatják a szolidságát és megbízhatóságát. A medálok, nyakláncok, karkötők, fülbevalók és még kitudja, meddig sorolhatnánk, de a „legbeszédesebb“ kiegészítő hírnevet egyértelműen a karóráknak tulajdonítjuk. Nyugodtan ellentmondhat, opponálhat nekünk, de az óra többet árul el önről, mint az összes többi kiegészítője együttvéve. Ezért nem árt tudni, hogy a karórák piacán milyen trendek lesznek relevánsak a 2017-es évben, és szintén jó tudni, hogyan lehet őket kombinálni és megfelelően viselni.

Mivel a női divat sokkal jobban alá van rendelve a trendeknek, mint a férfidivat, ezért e cikk egyes pontjaiban inkább a női elv kerül előtérbe. Az urak ugyan megrövidítve érezhetik magukat (vagy akár úgy, hogy már túl vannak a nehezén), de a divatalkotók diktátuma könyörtelen – minden szezonnak különbözőnek kell lennie, új mintákat, új színeket és stílust kell, hogy kínáljon. Gyerünk, ismerjük meg őket.

1. Univerzális lágyság és kecsesség

Ahogy azt már sejtettük, a karórák kétségkívül a leginkább „beszédes“ kiegészítők. És bár nem mindig látszanak ki tökéletesen a ruhaujj alól, a véleményformáló tulajdonságuk ezzel semmit sem csorbul. A kicsi és elegáns modellek voltak azok, melyek a karórák, mint egyszerű időkijelző eszközként való felfogását átváltották a mai teljes értékű ékszerhelyettesítő felfogássá és a viselője imázsának apró, de fontos együtthatójává.

Univerzális lágyság és kecsesség

2017-ben ez a trend fog előtérbe kerülni. A boyfriend modellek nagy tokjaitól a divat inkább a szubtilisebb karórák felé fog hajlani, melyek elsődleges tulajdonsága a diszkrétség lesz. Ez érvényes a színekre, formákra és a szíjakra egyaránt.

2. Drágán és gazdagon

Ismét a drága fémből, drágakővel kirakott női karórák jutnak szóhoz. A kövek a számlapokon, kerületeken és a karkötőkön is fellelhetők. Mivel nem mindenki engedheti meg magának, hogy egy luxus modellért az éves fizetését adja, a dizájnőrök alternatívát kínálnak pár darab, a karóra jól látható részeibe beültetett, kis kövek formájában.

Chopard gyémánt karóra

Nákladne a bohato

Főleg az indexekbe, illetve a számjegyekbe beültetett apró csiszolt szemekkel rendelkező karórák lesznek a menők.

3. A klasszikus örök

Amennyiben ön nincs teljesen és kifogástalanul ráállva az aktuális divat slágerekre, és nem áll szándékában pár havonta újraalakítani egész ruhatárát, akkor válassza a klasszikus karórát, melyet azért ne tudjon le pár euróból, inkább invesztáljon bele egy kicsit többet. Meglátja, duplán fogja visszakapni.

Klasszikus Festina karóra

Akármennyire is igyekeznek a divat guruk, a forma klasszikus egyszerűségét még nekik sem sikerült letaszítani a trónról. Az ilyen órákat részesítik előnyben a fiatal lányok és az érett hölgyek is. Szíjaik minimalisztikusak, számlapjain nem talál semmilyen dilettáns dekorációt és extravagáns anyagot sem. A tokok formái nem változnak, az első helyeken a kör, az ovális és téglalap található.

4. Tömör elegancia

Az első dolgok egyike, melyet tudatosítania kellene még a karóra vásárlása előtt, hogy a tavaszi és a nyári szezon is csak úgy hemzsegni fog a dizájn néha már szinte drámai letisztultságtól. Felejtse el az elképesztő díszítést és pátoszt. A józan számlapok az egyenes mutatóikkal kiszorítják a karórák kiegészítő funkcióit és a hozzájuk tartozó gombokat. Csak a márka logója lesz megengedett. Így az egyetemisták és vállalkozónők is megtalálják a hozzájuk illőt.

Tömör elegancia

5. Romantikus nőiesség

Az elkövetkező a trendek közül, amelyik biztosan nem fog elkerülni minket, az a tökéletes romantika. Hogy ez mit is jelent? A karórák vékonyka szíjakhoz vagy karkötőkhöz lesznek csatolva.

Romantická ženskosť

Feladatuk a nőiesség és a személyiség egyediségének azonnali kihangsúlyozása. Viszont tudomásul kell venni, hogy a romantikus karórák főleg a fiatalabb hölgyeknek illenek, és vigyázni kell a romantika mértékének megbecslésével is: Hisz, senki sem vágyik arra, hogy a környezetében lévő embereknek megemelkedjen a cukorszintjük, ha önre néznek.

6. Intelligens és smart

Még ha ez nekünk, órásmestereknek nem is tetszik, és az eladási számok igazat adnak nekünk, 2017-ben érezhetően újraéledhetnek az okos órák. Már régen nem érvényes, hogy otromba műanyag dobozokról van szó, melyeket csak egy makacs technológiai rajongó csatol a karjára. A dizájnőrök egyre gyakrabban veszik figyelembe a hölgyek szükségleteit és ízlését, ami azt jelenti, hogy növekszik a potenciális vásárlók csoportjának száma is.

Michael Kors intelligens karóra

Az intelligens órák malmára hajtja a vizet a fashion márkák masszív bekapcsolódása a versenybe, élen a Fossil-al, Timex-el, Michael Kors-al. Szintén pozitívum a készülékek csökkenő ára.

7. Robusztusság igen, de mértékkel

Úgy tűnhetne, hogy ellentmondunk saját magunknak, de a masszív órák nem fognak teljesen eltűnni. Színeiket az extravagánsabb, széles szíjú és túlméretezett tokkal rendelkező férfi modellek fogják védelmezni. A megalománia, melyet némelyik márkáknál láthattunk (65 mm-ig terjedő tok átmérők), viszont már a múlté.

Robusztusság igen, de mértékkel

8. A steampunk újra tarol

A ködből újra a reflektorok fénybe került a steampunk. E nagyon különös stílus, mely ötvözi a futurizmust a történelmi behatásokkal, bizonyos ideje tört be a karórák szegmensébe és ereje egyre csak nő. Olykor a viktoriánus atmoszférájával groteszk hatást kelthet, de annyira egyedi, hogy egyre több rajongót szerez a fiatal férfiak és lányok körében.

Police férfi karóra steampunk stílusban

A steampunk stílusban tervezett karórákban – például a Police márkától – folyamatosan találkozhat a fogaskerék, az anyacsavar imitációival, rézlapokra emlékeztető csiszolt felületekkel és más ipari részletekkel.

9. És mi a helyzet a férfi karórákkal?

A karórák trendjeiről szóló cikk nem lehet teljes a férfi modellek nélkül. Már néhány éve egyre populárisabb azon vélemény, hogy a férfi csuklón lévő karórára ugyanazok a szabályok érvényesek, mint a lábukon látható cipőkre – legyen tiszta és az ára pedig adekvát a tulajdonosa pozíciójához. 2017-ben ez még valamivel feltűnőbb lesz.

A férfi karóra legyen tiszta és adekvát a tulajdonosa pozíciójához

Vegye figyelembe a márka exkluzivitását, aktualitását és népszerűségét. Legjobban akkor tesz, ha megbízik a svájci, német és japán cégekben. Hosszútávon piacvezetők és ez az általuk gyártott modelleken tisztán látható.

Hozzászólás hozzáadása

Hozzászólások (0)

Nincs hozzászólás